BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından Pala'ya ilginç benzetmeyle cevap

Zaman yazarı Ahmet Kurucan, cemaati özür dilemeye çağıran edebyatçı-yazar İskender Pala'ya benzetmeyle cevap verdi.

Abone ol

Ahmet Kurucan, cemaatin durumunu Mekke'li müşriklerden zulüm gördüğü halde özür dilemeyen Hz. Muhammed ve yol arkadaşlarına benzetti.

17 Aralık operasyonun ardından Zaman gazetesi ile yollarını ayıran yazar İskender Pala'nın normalleşme adına cemaati özür dilemeye çağırmasına cevap gecikmedi.

Zaman'ın ilahiyatçı kökenli yazarı Ahmet Kurucan, çağrıyı algı operasyonunun yeni bir boyutu olarak okudu. "Cemaat özür dilesin ha!" başlıklı yazısında Pala'ya neden özür dilemeyeceklerini böyle anlatıyor:

"ÖZÜR DİLEMEK CEMAAT ADINA İLKESİZLİKTİR"

"(...)Tam bu noktada bir şey daha ilave edeyim; “cemaat özür dilesin” demek, cemaate dolaylı olarak gönderilen mesajdır. Bu sözün sahipleri adına bir çıkış stratejisidir. Halbuki özür dilemek tweetlerde dolaştığı gibi milletin parasını ayakkabı kutularına koyanlardan, “bakara makara” diyerek Kur’an ile dalga geçenlerden, “yalancı peygamber, hain, haşhaşi, ajan, alim müsveddesi, sülük” diye hakaret edenlerden özür dilemektir ve cemaat adına ilkesizliktir, doğrulardan tavizdir; kendini inkârdır.

Pala’nın düşüncelerini tahlile yer kalmadı. Kısaca söyleyeyim; baştan bu yana cemaat-AKP kavgası yoktu. Kavga çoklarının dediği gibi “AK Parti-AKP kavgasıydı.” Bakınız; AKP’nin çırak, kalfa ve ustalık dönemlerinde yaptıklarına. Kavga, AKP’nin inandığı ve kabullendiğini zannettiğimiz hukukî, dinî ve ahlakî değerlerine karşıydı. Bakınız; masumiyet karinesine rağmen yapılan toptan suçlamalara; seçim meydanlarındaki tekfir isnadına dayanan hakaretlere ve şimdilerde tel tel dökülen yolsuzluk, rüşvet, zimmet haberlerine. Kavga, AKP ile demokrasi ve demokratik değerler arasındaydı. Bakınız; Kopenhang kriterlerine uygun olarak çıkartılan uyum yasaları ile torba yasalardan çıkan kanun maddelerine.

"BOYKOT YILLARI HAKKINDAKİ YORUMLARINIZI HARARETLE BEKLİYORUM"

Röportajdan öğrendiğimize göre İ.Pala, Efendimiz’in (sas) hayatı  ile alakalı kitap yazıyormuş. Sayın Pala; Efendimiz (sas) ve ashabının Şi’b’i Ebi Talib’de geçirdiği ve Mekkelilerin bir yudum suyu bile Müslümanlara çok gördüğü o boykot yılları hakkındaki yorumlarınızı hararetle bekliyorum. Özellikle Efendimizin (sas) ve ashabının kendilerine o zulmü reva gören muhataplarından özür dileme veya dilememe konusunda tutumlarını ve gerekçeleri hakkındaki yorumlarınızı."

uuu.20141002094403.jpg