BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından olay Erdoğan yazısı

Hükümetle kavgalı olan cemaatin yazarlarından Zaman yazarı Mehmet Kamış'ın hedefinde Erdoğan ve İslamcı kesim vardı.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Mısır diktatörü Hüsnü Mübarek'e benzetti.

Hüsnü Mübarek'i otoriterlik ve zalimlikle eleştiren İslamcıların Erdoğan'a destek çıkmasını tutarsızlık olarak niteledi.

Cemaatin yazarlarının hedefinde yine cumhurbaşkanı Erdoğan var. Mehmet Kamış, ülkesini 30 yıl demir yumrukla yönetmiş Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Erdoğan'ı bir tutttu.

"Hüsnü Mübarek’in suçu neydi?" başlıklı köşesinde Mübarek'in ülkesini nasıl yönettiğini anlatan yazar, Erdoğan'a gönderme yaparak İslamcı olarak nitelediği kesimlere soru soruyor:

BİLAL ERDOĞAN GÖNDERMESİ

"Ülkedeki ekonomi de, Mübarek’e yakın işadamları üzerinden yürütülüyordu. Bütün devlet ihaleleri onlara veriliyordu. Devlet Başkanı, önemli ticaret kanallarını bu işadamları üzerinden kontrol altında tutuyordu. Tahrir Meydanı’ndaki halk ayaklanmasıyla yönetimden düştüğünde, milyonlarca dolar parası olduğu ortaya çıkmıştı. İki oğlundan birisi olan Ala Mübarek de pek ortalıkta görünmeyen, fazla dikkat çekmemeye özen gösteren bir işadamıydı. Diğer oğlu Cemal Mübarek ise sürekli babasının yanında dolaşır devlet yönetimine bizzat müdahil olurdu.

SARAYLARI ULUORTA PEK KONUŞULMAZDI

Medya da mutlak surette Mübarek’e bağlıydı. Yayın politikalarına bizzat müdahil olurdu. Gazetelerin genel yayın yönetmenleri, kendisinin kontrolü altında olan Meclis tarafından atanırdı. Medya üzerindeki mutlak gücü sayesinde, sarayları uluorta pek konuşulamazdı. Mübarek’in sadece Kahire’de dört tane görkemli sarayı vardı. Büyük Mısır için bu saraylar ve sarayların görkemli olması çok önemliydi.

HİÇ Mİ RAHATSIZ ETMİYOR?

Bütün bunları alt alta koyduğumuz zaman, bizim İslamcıların Mübarek’i neden sevmediğini anlamak bir hayli zor. Hüsnü Mübarek niye devrildi, niye kötü adam ilan edildi? Mısır’da sabahtan akşama kadar kötülediğiniz yönetim biçiminin aynısının Türkiye’de inşa edilmesi sizi hiç mi rahatsız etmiyor? Bu duruma alkış tutmanın tutarsızlığını, içinizde nasıl cevaplıyorsunuz merak ediyorum."