BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından Erdoğan'la ilgili: flaş iddia!

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hükümeti suça bulaştırmaya çalıştığını iddia etti.

Abone ol

Son günlerde gündemden düşmeyen 'Bank Asya çöküşü' pek çok spekülasyona sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "taşıma su ile değirmen dönmez" diyerek topu BDDK'ya attığı Bank Asya'nın çöküşüyle ilgili, Zaman yazarı Mehmet Kamış, çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Kamış, Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu ve hükümeti suça bulaştırmaya çalıştığını iddia etti.

Borsada hisseleri eriyen Bank Asya için, dün Katar ziyareti dönüşü konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) Bank Asya konusunda karar vermesi gerektiğini aksi taktirde sorumlu olacaklarını söylemişti.

İşte o yazıdan çarpıcı satır başları:

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Cumhurbaşkanı'nın Bankacılık Kanunlara göre 'müdahale edemeyeceği bir alanda, BDDK'nın kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat verdiği'ni şu sözlerle ifade etti:

"... bankacılık kanunlarında neyin suç, neyin ceza gerektirici bir eylem olduğu çok açık bir dille yazar. Mesela Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kanunu’nda der ki, hiçbir organ, makam, merci veya kişi kurumun kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez. Yani burada başbakan, Bakanlar Kurulu veya cumhurbaşkanını istisna tutmamıştır. Hiçbir kimse, hiçbir makam, kurumun kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez, sözü öylesine açık ve sarihtir ki hiç kimseye, hiçbir siyasi konjonktüre bunu ihlal etme imkânı tanımaz."

"HÜKÜMETİN ONCA UĞRAŞINA RAĞMEN MALİ DURUMU EN İYİ BANKA BANKA ASYA'DIR"

Kamış, Başbakan Erdoğan'ın hesabının çok başka olduğunu, ismi yolsuzluk davasına karışmamış isimleri öne sürdüğünü iddia etti:

"Bugün hükümetin onca uğraşmasına rağmen malî durumu ve rasyosu en iyi bankalardan biri olan Bank Asya, siyasi hesaplar yüzünden açık bir kanun maddesi ihlal edilerek batırılmak isteniyor. Kanunlarda çok açık biçimde suç olmasına rağmen Cumhurbaşkanı, BDDK’yı tehdit ediyor ve etki altına almak istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bank Asya konusunda hükümete de bu baskıyı yapıyor, hükümetin açıkça suç işlemesini istiyor."

"PEKİ CUMHURBAŞKANI BUNU NİYE YAPIYOR?"

"Bu soruya verilecek cevap belli ancak Cumhurbaşkanı’nın sanki bir hesabı daha var. Şöyle ki, şimdiki Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekonomiden sorumlu isimlere, siyasi kararlarında birçok eleştiri getirilse de kanunen suç sayılacak konularda herhangi bir suçlamada bulunulmuyor. Yani gerek yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, gerekse siyasi kulislerde isimleri hiçbir iddiayla anılmıyor. İcraatlarında Türkiye Cumhuriyeti kanunlarıyla muhatap olacak işler yapmıyorlar. Cumhurbaşkanı, Bank Asya konusunda baskı yaparak hükümeti açıkça suç olan bir eylemi gerçekleştirmeye zorluyor. Bir cumhurbaşkanı, hükümetin bir suçu açıkça işlemesini niye ister ki?"

Bunu sadece siyasi hesaplarla açıklayabilir misiniz? Yoksa suçluları cansiperane savunsunlar diye suça mı bulaşmaları gerekiyor?"