BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından Diyanet'e: Ahirette hesaplaşacağız

Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in hırsızlık fetvası üzerine kaleme aldığı yazısında "Ahirette yakanıza yapışacaklar" dedi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in "hırsızlık" üzerine verdiği fetva oldukça dikkat çekti, çok yorumlandı.

Hürriyet'ten Zaman'a, birçok köşe yazarına konu olan bu fetvada, Görmez'in "Hırsızlık elbette kötü bir şeydir, fakat maneviyatı çalmak para çalmaktan daha büyük bir günahtır." ifadesi bazı kesimlerce farklı yorumlandı, bazı kesimlerce çok eleştirildi.

İşte o eleştirilerden biri de Zaman yazarlarından Ali Ünal'ın bugünkü köşe yazısında yer aldı. Ünal, Görmez'e "Ahirette sizden hesap soracaklar, yakanıza yapışacaklar." diye seslendi.

İşte Zaman yazarı Ali Ünal'ın o yazısından çarpıcı noktalar:


DİB’in mevcut başkanı M.Görmez, TRT Haber’de birinci noktayı, yani devletin Diyanet’i yönlendirdiğini, hem de “Diyanet’in acıklı bir tarihi vardır.” diyerek kabûl etmiş; arkasından da sözü AKP iktidarının ülke adına âdeta yegâne meselesi olan “Paralel Yapı”ya getirmiş. 17 Aralık’tan bu yana Türkiye tarihinin tonlarca belgeyle ortaya saçılan en büyük yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık iddiaları karşısında, en azından Hocaefendi’ye atılan onca iftira ve yapılan hakaret karşısında, hakkında söylenen ve her biri apaçık küfür ve şirk olan sözler karşısında, ülkede hukukun rafa kaldırılması karşısında suskun kalan Görmez, Camia’yı milletin maneviyatını çalmak ve toplanan sadaka ve zekâtları yerine harcamamakla suçlayarak, AKP iktidarının biricik meselesine Din cephesinden destek vererek, Diyanet’in iktidarlar karşısındaki acıklı halini herhalde kurtarmak istemiş!

"İKTİDARIN HIRSIZLIKLARI GÖRMEZ İÇİN MANEVİYAT ADINA BİR ŞEY İFADE ETMİYOR..."

Görmez, “Hırsızlık elbette kötü bir şeydir” derken, AKP iktidarına, mevcut Cumhurbaşkanı’na atfedilen hırsızlıkları zımnen kabul ediyor, ama “milletin maneviyatını çalmak daha kötüdür” diyerek, bu hırsızlığa âdeta gerekçe üretiyor, onu küçültüyor. Sonra, milletin maneviyatını çalan kim? Bizzat resmî rakamlara ve akademik araştırmalara göre, Görmez’in DİB Başkanı olarak destek verdiği AKP iktidarları döneminde Türkiye’de intihar olaylarında % 36, kokain kullanmada % 572, esrar kullanmada sadece son 5 yılda % 140, resmî fuhuşta % 700 civarında artış kaydediliyor. İstanbul’da lise öğrencilerinin % 45’inin sigara, % 32’sinin alkol, % 9’unun da uyuşturucu kullandığı ortaya çıkıyor. Ülkemizde her yıl birkaç yüz bin evlilik dışı çocuk dünyaya geliyor, günde yüzlerce boşanma yaşanıyor, alkollü içki ve uyuşturucu kullanma yaşının 10’a kadar düştüğü rapor ediliyor. Bütün bunlar ve iktidarın “hırsızlıkları” Görmez için milletin maneviyatı adına hiçbir şey ifade etmiyor, maneviyatı çalma olmuyor. Öte yandan, dünyanın her tarafında milyonu aşan müntesiplerinden tek bir kişinin bile hakkında fuhuş, alkol, uyuşturucu, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet gibi hiçbir yüz kızartıcı davranış rapor edilmemiş, tam tersine bilhassa birer ahlâk âbidesi olmakla 160 ülkede kabûl görmüş, İslâm’a ve bu ülkenin insanına en büyük hizmeti, 160 ülke insanına 160 ülkede takdir edilmiş ahlâk ve maneviyat hizmeti yapmış bir Camia, milletin maneviyatını çalmış oluyor. Bundan daha korkunç, Arş’ı titretecek bir iftira ve zulüm olabilir mi?

...

Milyonlarca insan Âhiret’te iddiaları sebebiyle Görmez’in yakasına yapıştığında umarım Görmez’in görüp de ibraz edeceği belgeleri vardır.