BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,17
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarı yazdı: Mahcubum! Başbakan'dan özür diliyorum

Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmelediği madencinin açıklamalarını eleştirdi.

Abone ol

“Ben 10 yıllık madenciyim. Soma’da yaşıyorum. Provokatör değilim. Olayın orta yerinde kaldım. Başbakan’ımızdan da özür dilerim. Art niyetim yoktu. Dayımım oğlu vefat etmişti. Onun kızgınlığı, üzgünlüğü vardı. Olayın ardından emniyete ifademi verdim. Evimden çıkamıyorum. Mahcubum. Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadım.”

Bu sözler Soma'daki maden faciası sonrası Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmelediği madenciye ait.

Olayın ardından ilk kez dün sessizliğini bozan madenci gazetecilere açıklama yapmış, olayın kendi tarafından kapandığını duyurmuştu.

Ancak tekmelenen madencinin sözleri Zaman si yazarı 'yu ikna etmedi. Bugünkü köşesinden "Mahçubum! Başbakan'dan özür diliyorum" başlıklı bir yazı kaleme alan Korucu, açıklamaların bir planın parçası olduğunu savundu:

"Birkaç halkadan oluşan savunma hattı kuruluyor ve her mevzi sonuna kadar savunuluyor. O mevzi yıkıldığında geri çekilip sonraki mevzi tahkim ediliyor."

İşte Korucu'nun o açıklamalara yönelik eleştirileri...

"O dayağı yemiş insan hangi şartlarda bu özrü diliyor? İki özel timci tarafından yerde derdest edilmişken tekme yiyen bir vatandaşın doğal davranışı böyle olabilir mi? Hayatın olağan akışına uygun bir beyan mı? Açıklamayı okuyan vatandaşların “Başbakanlık müşavirimiz ne kadar alçak gönüllüymüş, aramış helallik istemiş.” diye düşüneceğini sanıyorlar herhalde. Aynı yanılgıya tekmeden önceki görüntüleri yayınlarken de düşmüşlerdi. Protestocu E.K.’nin Başbakanlık konvoyundaki bir araca tekme savurmasını müşavirin saldırısına gerekçe yapmaya çalışmış, başaramamışlardı. Algı sihirbazlığı konusundaki uzmanlıkları Soma’da göçük altında kaldı.

AMAÇ O CÜMLELERİ UNUTTURMAK!

Facianın ilk günlerinde madeni işleten Soma Holding’e toz kondurmayanlar bugün ‘kim koruyor’ sorularıyla manevra yapma peşinde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bu ocakla ilgili mart ayı sonunda yapılmış olan gerek sağlık gerek güvenlik kontrolünde işçi sağlığı iş güvenliği noktasında başarılı olduğu tespit edilmiştir. Yapılan kontrollerde de iyi noktada olan kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmıştır” cümlelerini unutturma gayreti içindeler. Birkaç halkadan oluşan savunma hattı kuruluyor ve her mevzi sonuna kadar savunuluyor. O mevzi yıkıldığında geri çekilip sonraki mevzi tahkim ediliyor.