BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı MGK kararlarına meydan okudu

Paralel yapılanmanın monuşulduğu tarihin en uzun MGK'sına Zaman yazarı Bülent Korucu, tepki gösterdi.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, "Kim korkar Kırmızı Kitap’tan!" başlıklı yazısında MGK'ya yüklendi.  

Hükümeti yolsuzluklara suçlayan yazara göre Hizmet hareketi, kırmızı kitaba karşı bağışıklık sistemi fazlasıyla güçlü.

"Paralel yapılanmayla mücadelenin kararlılıkla sürdülüceği" açıklamasının yapıldığı MGK kararları cemaat yazarlarının gündeminde.

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin diğer adı olan kırmızı kitaba cemaatin konu olmasını bugünkü köşesinde ele alan Korucu'nun hedefinde iktidar partisi vardı:

Kırmızı kitap nedir?

30 Ekim MGK kararlarıyla yeniden gündeme gelen Kırmızı Kitap gündeme damgasını vurdu. Peki Kırmızı Kitap gerçekten var mı? Kırmızı Kitap nedir? Ayrıntılar için tıklayın

17 ARALIK'A BAŞKA TÜRLÜ NASIL TAKİPSİZLİK VERİLECEKTİ?

"Hizmet Hareketi söylemi bu işin sadece kılıfı. Muhayyel bir öcü kurgulayıp, onunla savaşır görünürken çıkan gürültü ve toz bulutu asıl yapılanları örtüyor. 700 bin liralık saat, milyon dolarlık kutularla ilgili kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapamadan 17 Aralık’a başka türlü nasıl takipsizlik kararı verilecekti? Sağlık Bakanlığı’nda herkesin tanıdığı ve paralel olmadıkları müsellem bürokratlar nasıl kıyılacaktı? GDO’lu pirinç ya da rüşvet operasyonu yapan savcı ve polislerden nasıl intikam alınacaktı? Paralel paravanı çok kullanışlı bir araç. Şimdi de ülkeyi Ak Saray’dan yönetecek bürokratik devletin inşasını örtecek.

CEMAAT UYDURMA MGK KARARLARINA RAĞMEN BUGÜNLERE GELDİ

Kırmızı Kitap’ın hukukta karşılığı olmadığını herkes biliyor. Mahkemeler “Kırmızı Kitap’ın 111. sayfası 3. paragrafı mucibince” şeklinde karar verecek diye bekleyen yoktur herhalde. Hizmet Hareketi’nin nabzına gelince “Kırmızı Kitap’la var olmadık ki, onunla yok olalım” rahatlığı hissediliyor. Gerçekten de bu hareket Kırmızı Kitap’a ve uydurma MGK kararlarına rağmen bugünlere geldi. Bu konuda bağışıklık sistemi fazlasıyla güçlü."

mgk.20141031085401.jpg