BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı askerden özür diledi!

Zaman yazarı Mehmet Kamış, "Ancak bugün yaşadıklarımızı gördükçe, askerlerden özür dilemem gerektiğini anlıyorum" yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile hükümetin "paralel yapı" diye adlandırarak "darbecilik ve suç örgütü" iddiasıyla suçladığı Fethullah Gülen cemaatinin bünyesindeki Zaman gazetesinde, Emine Erdoğan'ın Sarıyer-Kısırkaya'daki bir işadamına ait arazinin imara açılması için dönemin çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı araması "haksız kazanç" vurgusuyla eleştirldi.

RANTİYE EKONOMİSİNE MÜSLÜMAN MAHALLESİ SESSİZ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönemen Yardımcısı Mehmet Kamış, "Rantiye ekonomisi" başlıklı yazısında "Asıl can acıtıcı konu; bu haksız ve rantiye üzerinden gerçekleştirilen kazanca Müslüman mahallesinden de itirazın gelmiyor olmasıdır" diyerek İslamcı-muhafazakâr bazı çevrelerdeki kayıtsızlığa tepki gösterdi.

İMAR AVANTAJI İLE KUL HAKKI DOĞAR

Kamış, "Devlet erkini kullananların, kendi çıkarları için ya da yakınlarının çıkarı için adalet duygusunu böylesine örseleyen bir tarzda düzenleme yapmasının, vicdanlarda büyük depremler meydana getirmesini beklemek çok mu olur bilemiyorum. Başka birisine avantaj sağlayan imarın tek bir adı vardır, o da haksız kazançtır ve umurunuzdaysa eğer, imar avantajı sağlamadıklarınıza karşı büyük kul hakkı doğar" dedi.

ASKERDEN ÖZÜR DİLEMEM LAZIM

Mehmet Kamış, yazısında, geçmişte "askeri kışlalara, garnizonlara bakıp ‘şehrin en güzel yerlerine yerleşmişler’ diye" düşündüğünü ve "ileri-geri laflar ettiğini" belirtirken, "Ancak bugün yaşadıklarımızı gördükçe, askeriyenin terk ettiği her yerin konut alanlarına, sitelere ve rezidanslara dönüştüğüne tanıklık ettikçe askerlerden özür dilemem gerektiğini anlıyorum. Meğer orayı yeşillendiren askerlermiş, belirli bir düzen ve intizam içinde kalması da askerlerin sayesinde oluyormuş. Memleketin her tarafının rantiye alanı olması askerler sayesinde engelleniyormuş meğer" ifadesini kullandı.