BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

Zaman muhabirleri alkol yasağı avına çıktı!

Zaman gazetesi muhabirleri gece saat 22:00 ile 06:00 arasındaki alkol satışı yasağını tekel bayilerini dolaşarak denetledi...

Abone ol

Gülen Cemaati’nin yayın organı Zaman gazetesi AK Parti hükümetini bu kez alkol satışı yasağından vurdu. Gece saat 22:00 ile 06:00 arasındaki alkol satışı yasağını denetleyen Zaman gazetesi muhabirleri, yasağın ‘sadece kağıt üzerinde kaldığı‘ savını belgelemek için gece geç saatlerde Tekel bayilerini dolaşıp, bazı yerlerde yapılan satışı görüntüledi.

ZAMAN MUHABİRLERİ ALKOL SATIŞI AVINDA!

Beşiktaş ve Tarlabaşı gibi bölgelerde satış yapan tekel bayilerini dolaşan Zaman muhabirleri, bazı bayilerde hiçbir engel ve yasakla karşılaşmadıklarını yazdı.

Esnafın da yasağa isyan ettiğinin vurgulandığı haberde, esnafın, “Ne yapalım, yaz aylarında içki satmazsak nasıl para kanacağız? Zaten cezayı da keyfî kesiyorlar, biz de satmaya devam ediyoruz. Zaten herkes satıyor. Ben neden yasağa uyayım? Kaçak satıcılarla başka türlü başa çıkamam?” diyerek yasağı deldiği ifade edildi.

9 EYLÜL'DEN İTİBAREN YASAKLANDI

9 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğe göre alkollü içkilerin işletme dışından görülecek şekilde satılması, içkilerin otomatik satış makineleri dışında satışı, basın-yayın ve posta yoluyla tüketicilere satışı yasaklandı. Alkollü içkiler ancak sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebiliyor. Tesis sınırları dışında da tüketilmek üzere içki satışı yapılamıyor.

İşte Zaman'ın ilgili haberi: