BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Zaman gazetesi Suriye uçağını böyle gördü

Sınır ihlali yaparken düşürülen Suriye savaş uçağı hakkında Today's Zaman ve Zaman gazetelerinden ilginç yorum.

Abone ol

Today's Zaman gazetesi, internet sitesinde Suriye'nin sınır ihlali yapan uçağının düşürülmesiyle ilgili tartışılacak bir yoruma imza attı.

Cemaat yayın organı olan Today's Zaman, bugün 4 kez uyarılmasına rağmen sınır ihlali yapan Suriye uçağının düşürülmesini manşetine taşıdı.

OLASI SES KAYDINI ÖRTBAS ETME GİRİŞİMİ

Gazete bu müdahaleyi "30 Mart seçim öncesi sızdırılabilecek olası bir ses kaydını örtbas etme girişimi" olarak değerlendirdi.

SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ MANEVRA MI?

Öten yandan Zaman gazetesi de haberi "Seçim öncesi Suriye savaş uçağı vuruldu" başlığıyla verdi.

ucak.jpg

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin angajman kurallarının değiştirilmesinden sonra “İlk kez mi sınır ihlali yaşandı?” yönündeki sorulara cevap vermediği belirtilen Zaman'ın haberinde "El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni kuşatması sebebiyle bu örgüte operasyon ihtimalinin yoğunluk kazandığı günlerde Suriye jetinin vurulması “Seçim öncesi siyasi manevra mı?” sorusunu akla getirdi" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN KAHRAMANLAŞTIRILACAK

Fatih Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden Doç. Dr. İhsan Yılmaz, seçim öncesi Başbakan Erdoğan’a “çakma suikast” yapılacağı ve ardından kahramanlaştırılacağı yönündeki  iddiaları hatırlatarak, “Dolayısıyla elimizde bir delil olmasa bile insanların kanaati şöyle oluşacaktır: Bunda bir oyun olabilir, çünkü 2012’de uçağımız  düşürüldüğü zaman Suriye’ye cevap vermedik. Hep alttan aldık. Reyhanlı’da 55 kişiyi paramparça ettiler, yine alttan aldık. Seçimlere 3-5 gün kalmışken bir anda bunun ortaya çıkması elbette insanları şüphelendirecektir.” yorumunu yaptı.

Haberde CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un "sınırdaki olayın "vahim ve düşündürücü" olduğunu belirten açıklamasına yer verildi.

suriye.20140324072309.jpg