BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Zaman Gazetesi 25 yaşında

Zaman Gazetesi'nin 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda resepsiyon düzenlendi.

Abone ol

Zaman Gazetesi 25. yaşını kutladı. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona basın, siyaset, sanat, iş ve spor dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin son 25 yılda çok önemli olaylara şahit olduğunu vurguladı. Son 9 yıldır yaşanan dönüşüm sürecinin sadece Türkiye için değil bölge ve dünya için son derece önemli olduğunu belirten Babacan, "Türkiye'nin demokrasi alanında attığı adımlar, Türkiye'nin temel hak ve özgürlükler konusunda gerçekleştirdiği dönüşüm, Türkiye'nin bir hukuk devleti olma çabaları, Türkiye'nin ekonomide yakaladığı bu önemli dönüşüm. Gerçekten nereden bakacak olursak olalım tarihi bir süreç. Bu tarihi süreçte Zaman Gazetesi'nin katkısı, rolü çok büyük." dedi.

OLAĞANÜSTÜ GAYRET SARFEDİYORUZ

Zaman Gazetesi'nin Türkiye'nin yaşadığı büyük değişimin en önemli simgelerinden birisi olduğunu belirten Ekrem Dumanlı, Zaman Gazetesi'nin gücünü aklı selimden, fikri selimden, kalbi selimden ve hatta zev-ki selimden aldığını söyledi. Zaman Gazetesi'ni insan merkezli bir gazete yapmaya çalıştıklarını aktaran Dumanlı, kıran, döken, yıkan bir yayıncılık yapmamaya özen gösterdiklerini aktardı. "Kimi zaman üzülüyor, yutkunuyoruz ancak itidali elden bırakmamak için olağanüstü gayret sarf ediyoruz" diyen Ekrem Dumanlı, "Türkiye gerçeklerinden kopmayan, dünya standartlarını zorlayan bir gazete yapabilmenin bedeli kimi zaman ağır oluyor. 'Bu kadar ciddi gazeteyi kim okuyacak' diyenlerden, sizi dar bir köşeye hapsedip yaftalamak isteyenlere kadar pek çok değişik sorunla mücadele ediyorsunuz." diye konuştu.

"HÜRRİYET'E ULAŞSAK İYİ OLUR DİYORDUK...."

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, gazetenin kuruluşundan itibaren olduğunu belirterek, bir zamanlar 18 bini bulduklarında çok sevindiklerini hatırlattı. O dönemler Hürriyet Gazetesi'nin 430 bin civarında sattığını kaydeden Bulaç, "Şöyle düşünüyorduk, 'Hürriyetin küsuratına ulaşsak yani 30 bine ulaşsak bizim için iyi bir traj olur' Aradan çeyrek asır geçti, şuanda 1 milyona doğru gidiyoruz. Türkiyenin gündem oluşturan, alternatif medyanın temsilciliğini yapan bir medya konumuna geldik." şeklinde konuştu.  

ZAMAN GAZETESİ YENİ MECRALAR, YOLLAR GÖSTERİYOR

Zaman Gazetesi'nin önemli bir gazete olduğunu ifade eden Ertuğrul Özkök, "Zaman Gazetesi'nin özellikle son 10-15 yılda, Türk düşünce, siyasi ve sosyal hayatında önemli bir yeri oldu. Hem gazetecilik içeriği, hem de teknik ve estetik özellikleri bakımından çok güzel şeyler yaptılar. Mesleğin güzelliği de buradan geliyor. Her gazete kendince iyi bir şeyler yapıyor. Öbür gazetelere de yolu açıyor. Ben zaman gazetesine nice yıllar diliyorum." ifadesini kullandı.

"TEK TARAFLI DEĞİL"

Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Zaman Gazetesi'nin her sesin ve rengin bulunduğu bir mozaik gibi olduğunu belirtip, "Tek taraflı bir gazete değil. Tezi ve antitezi bulmak mümkün burada, sentezi okuyucu kendisi çıkarması gerekiyor."dedi. Zaman'ın her sesin ve rengin bulunduğu bir mozaik gibi olduğunu ifade eden Bulut,"Dolayısıyla tek taraflı bir gazete değil. Tezi ve antitezi bulmak mümkün burada sentezi okuyucu kendisi çıkarması gerekiyor. Sabah okuduğum en önemli gazetelerden birisi. Zaman Gazetesi'nin 900 bine ulaşmasını mucize olarak görüyorum. Bu sayıya ulaşılması Türkiye açısından önemli. Bugün Avrupa'da bile rakamlar düşüyor. Zaman Gazetesi'nin geldiği nokta etkileyici." şeklinde konuştu.  

"İLK GÜNDEN BERİ TAKİP ETTİM"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, "Zaman Gazetesi'nin 25 yılını geride bırakması gençliğini, çocukluğunu geride bırakarak olgunluk dönemine girdiği anlamına geliyor. Zaman Gazetesi'ni ilk günden itibaren takip ettim. Hakikaten bu sürecide hakkıyla yaşadığına inanıyorum. Doğumu, çocukluğu ve gençliğini geride bırakacak bir uslubu, formu kazandı. Kağıdın öldüğünü iddia eden bir dünyada yaşarken, 25 sene içerisinde aramıza katılıp bu kadar büyük bir pazar açabilen ve kalitesini sergileyen bir gazetenin varlığı bizi memnun eder." dedi.

İYİ BİR ÜRÜN

Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı ve işadamı Adnan Polat, Zaman Gazetesi'ni doğru habercilik ve kaliteli yorumlarıyla beğendiğini kaydetti. Gazetenin 90'ların başında 25 bin trajı olduğunu kaydeden Polat "Şimdi milyona yaklaştı emeği geçen herkesi kutluyorum, ortaya iyi bir ürün çıkardılar." diye konuştu.