BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Zaman Efkan Ala'yı cahil ilan etti!

Zaman'ın sürmanşetinden Efkan Ala'yı hedef aldığı haberinde "Ala'dan Peygamber ile ilgili cahilce yorum" başlığı atıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AKP Gençlik Kolları tarafından İstanbul Eyüp’te düzenlenen ‘AK üniversiteliler sahur programı’na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Hz. Muhammed'den verdiği örneğe cemaaten sert tepki geldi. Ala Hz. Muhammed’in Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldığını ve Allah tarafından uyarıldığını söylemişti.

ZAMAN EFKAN ALA'YI CAHİL İLAN ETTİ!

Zaman gazetesinin sürmanşetinden Efkan Ala'yı hedef aldığı haberinde "Ala'dan Peygamber ile ilgili cahilce yorum" başlığı atıldı. Ala'nın açıklamalarının skandal olduğunu savunan Zaman, İlahiyatçı Yard. Doç. Dr. Ergün Çapan'ın konuya dair yorumlarına yer verdi.

screen-shot-2014-07-13-at-3.30.jpg

EFKAN ALA NE DEMİŞTİ?

“Peygamberimiz Mekke’yi fethedip oraya girerken muhtemelen tabii şimdi buradan biz çıktık, geri geldik ve Mekke’yi fethettik, insanlar fevç fevç İslam’a giriyorlar. Muhtemelen kendisine bir pay çıkardı oradan. Bakın biz böyle bir medeniyetin, böyle bir inancın temsilcileriyiz. İnsanın biraz gururlanması doğal bir şeydir, insanidir. Ama hemen ikaz ediliyor. ‘İstiğfar et, Allah tövbeleri çokça kabul edendir.’ Onun için biz kendimize pay çıkarmıyoruz başörtüsü yasağını kaldırdık diye. Allah yaptı diyoruz. Kuran’ı Kerim’i her yere askeri okullar dahil biz sokmadık. Kendisi yaptı, bizi de onunla imtihan etti.”