BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.431,03
HABER /  POLİTİKA

Zahide Nine analarını ağlattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de 'Milli İrade'ye Saygı' mitinginde halk hitap etti.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İradeye Saygı mitinglerine Kayseri'den devam etti. Konuşmasının bir çoğunun Gezi Parkı olaylarına ayıran Başbakan'ın dilinde de Zahide Nine vardı.


Emniyet Müdürlüğü önünde 'Gezi' eylemlerindeki göz altıları protesto eden bir grup SDP'li, beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşmıştı.

EYLEMCİYE ZAHİDE NİNE FIRÇASI!

Taksim Gezi Parkı 'nda gözaltına alınanlar için Emniyet'e gelen SDP'li grup, Zahide Özay adlı emekli hemşirenin sert tepkisiyle karşılaşmıştı. HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Eylemcilerin yanına gelen Zahide Nine "Taksim herkesin Taksim'i. Size ne.. Bu memleketi size mi yedireceğim.." diyerek tepki göstermişti.

Türkiye gündemine oturan bu sözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti. Emekli hemşire Zahide Nine'nin sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Zahide Nine'yi gördünüz değil mi? Analarını ağlattı bunların" dedi. 

Taksim'de AKM Karşısında 8 saat duran Duran Adam Erdem Gündüz'ün başlattığı ve hala süren 'Duran Adam' eylemlerine de değinen Başbakan Erdoğan, "Neymiş. Duran Adammış. Bunların hayatlarında en iyi yaptıkları şey durmak ve durdurmaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de 'Milli İrade'ye Saygı' mitingindeki konuşmalarından satırbaşları;

YOK ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT

Bize ne diyorlar; Başbakan gençleri dinlemiyor diyorlar. Çağırdım, kendielrini bakanlar kurulu toplantısından daha fazla dinledim. O dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? Oraladar yakanlarlar yıkanlarla beraber olanlar, siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız.

Onlara bak, buraya sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Bunun yeri neresi sandık. Öyleyse sandığa saygı duy.

SİZE MİLLETİN SESİNİ MİTİNGLE DUYURUYORUZ

Miting yapmayın diyorlar. Tamam biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı mı izleyeceğiz. Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşruu zeminlerdir, görün istiyoruz.

Siz de dürüstseniz, hukuk içinde meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin. Şuanada kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. Bu nereden çıkıyor, bu milletin kasasından çıkıyor. Burada fakirin hakkı var. Ey CHP sana sesleniyorum; Ortalığı karıştırdın, yapmadığın iş kalmadı, adete bir mikser gibi karıştırdın, takıldın o aşırı uçların peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın.

24 SAAT İÇİNDE TAKSİM'İ TEMİZLEYECEKSİN DEDİM 

AKM'yi işgal ettiler. Polisimize ne diyecektik. Bırakın işgal etsinler mi diyecektik? İllegal örgütlerin paçavraları asılı duracak, TC Başbakan'ına hakaretler asılı duracak, polisimiz dokunmasın mı diyeceğiz. İçişleri Bakanıma şunu söyledim 24 saat içerisinde AKM'yi Taksim meydanını temizleyeceksiniz.

Ben buradan Ulusalcılara sesleniyorum. Siz terörist başının, Atataürk'ün ve Türk bayrağının olduğu görüntüyü nasıl seyrettiniz. Öyle duracak mıydı? Biz 17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değil, tüm halkımındır. Ve bu parkları işgal edemezsiniz. Bu anayasaya aykırıdır. Taksim meydanı miting meydanı değildir.

NE YAPTIK BİZ SİZE? 

İnşallah bu istikbal çok daha farklı olacak. Bu gençlik Allah'ın izniyle geleceğine sahip çıkacak. Biz 2011 seçimlerinde gençliğin nereye sahip çıktığını gördük zaten. Gençlik bu ülkede kendisine hizmetkar olan AK Parti iktidarını iyi biliyor. Allah aşkına ne oldu da bunlar yapıldı ya? Ne yaptık biz size? Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler. Bunlar demokrasiyi hazmedemediler.

Milleti de, milli iradeyi de hazmedemediler. Hem millete saygı diyeceksin, hem gece yarısı tencere tava. Bu arada zaten tencere tavacılar baya para kazandı.

SEN DE MAKARNA PİRİNÇ DAĞIT YAHU 

Bunlar ne diyor biliyor musunuz? Biz okumuş insanlarız, sanatçıyız, yazarız, sermayedarız, imtiyazlıyız, biz herşeyi biliriz, anlarız diyorlar. Bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'in Mehmet'in çobanın oyu bir olmaz diyorlar. Göbeğini kaşıyan adam, koyun, makarnaya kömüre oyunu satan adam diyorlar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç dağıt yahu.

ZAHİDE NİNE ANALARINI AĞLATTI BUNLARIN 

Eğer bununla bu iş halloluyorsa buyurun halledin. On yıllar boyunca bunlar boğaza karşı viskilerini içip Çankaya'da sefa sürdürler. Geri kalan herkesi aşağıladılar. Zahide nine analarını ağlattı gördünüz değil mi? Vandalların önüne geçip, yeter artık dedi. Bu terbiyesizler arkada sana para verecekler dedi. Zahide Nine ben bu devletin emekli memurum dedi. Dik durdu.

O Zahide Nine'nin eli öpülür. Bunlar Zahide Nine'ye nasıl bakıyorlarsa bütün millete işte böyle bakıyorlar. Artık millet susmuyor. Bunlara gerekn cevaıbı veriyor. Makarnacı, kömürcü diye aşağıladıları millet artık boynunu bükmüyor. Kayseriyi'de aşağıladılar, siz okuyamazsınız dediler, başörtülü okula gelmeyeceksiniz dediler. Siz üretemezsiniz, biz üreteceğiz dediler.

BÖYLE TÜRKİYE BAHARI OLMAZ

Siyasete ekonomiye, bürokrasiye, diplomasiye, asla yanaşmayacaksınız dediler. Yoksulunuz, yoksul kalacak dediler. Halksanız sadece idare edileceksiniz dediler. Siz koyunsunuz, biz sizi güdeceğiz dediler. İşte Anadolu, Trakya bu oyunu bozdu. Kayseri bu oyunu bugün bir kez daha bozdu. Vandalların yakıp yıkmasını, Türkiye Baharı diye nitelenler var. Hiç kusura bakmasınlar.

Biz baharı yaşıyoruz. Bu güzel ülkeye artık o ağır kış şartları gelmeyecek. Türkiye 3 Kasım 2002'de statükoya itiraz etmiştir. Türkiye hortumculara, cuntacılara en güzel cevabı vermiştir. Dikkat edin bu yapılan mitingler yolsuzluğa karşı yapılan mitingler değil, zam mitingi değil, ne mitingi diye soruyoruz. Cevap yok. Gezi Parkı Gezi Parkı tutturmuşlar gidiyorlar. Dert başka.

Enteresan olan ben o bölgenin çocuğuyum. Kasımpaşa'da doğdum büyüdüm. O Taksim Gezi Parkı'nın ne olduğunu A'dan Z'ye çok iyi biliyorum. Tarihini de bilirim, bugününü de bilirim. Orada yeşili katleden bir proje yok.

BİZ DURMAK YOK DİYORUZ, BUNLAR DURAN ADAM

Biz durmak yok yola devam diyoruz. Bunlar ne diyor, Duran Adam. Bunlar on yıllar boyunca Türk'e durmak yaraşmaz deyip, tam anlamıyla durdular. Bunların hayatları boyunca yaptıkları şey, durmak ve durdurmaktır. Bunlar bizi yıllarca SSK kuyruklarında durdular, eczane kuyruklarında durdurdular, üniversite kapılarında durdular. Tüp, gaz kuyruklarında, ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular.

Bunların bütün hayali Türkiye'nin Duran Adam olması. Milleti durduramayanlar hamdolsun kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız. En iyi adımlarla ilerleyeceğiz. Bu tuzağı da altüst edeceğiz. Bunlar için ağaç, çevre bahane, gezi parkı bahane. En başından beri bunlar Türkiuye'ye ekonomiye, demokrasiye kast etmiş durumdalar.

EY MHP GENEL BAŞKANI BANA BOL BOL KÜFÜR ET

İftihar etmeleri gerekirken edemediler. Ey MHP, MHP'nin Genel Başkanı, Başbakan'a bol bol küfür etmeye devam et. Ben sana küfür etmeyeceğim. 27 buçuk milyar dolarla bize devrettiniz, biz 135 milyar dolara kadar çıkarttık. Kredi notumuzun artmasından bunlar rahatsız oldular. Faizler en düşük seviyeye indi.

Kayseri'de açtığımız yeni 3195 derslikten, Kayseri'de kurduğumuz yeni 3 üniversiteden rahatsız oldular. Sağolsun Belediye Başkanımızın destansı başarılarından rahatsız oldular. Sevgili kardeşlerim, bu göstericeri kukla gibi parmaklarında oynatanlar, Türkiye'de artıka ylardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor, çatışam haberi gelmiyor.

ÇÖZÜM SÜRECİNE SABOTAJ

Biz çözüm süreci için ne dedik? Sabotajlarla olabilir dedik. Ama biz bunlara da aldanmayacağız. Bu oyunu da bozacağız. Akil İnsanlar yedi coğrafi bölgede çalışmalarını tamamladı. Raporlaro kendilerinden alacağız. Böylece yaptıkları çalışmanın kendisini göreceğiz. Çözüm sürecini kararlılıkla ilerşleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir.

ALEVİLER BU OYUNA KANMASIN 

Kardeşliğimizi yürüterek Türkiye'yi büyeteceğiz. Bir süredir Türkiye'de çok çirkin tahriklerle, provokasyonlarla, Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor, CHP de başrolde bulunuyr. Bu çirkin tahrik de CHP'nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor. Türkiye dışından bazı odaklar rol alıyorlar. Alevi kardeşlerime sesleniyorum;

Bu oyunlara karşı lütfen dikkatli olun. Dersim olaylarına karşı, bizim dönemimizle alakası olmadığı halde bir Başbakan olarak özür beyanında bulunurken, CHP'nin Genel Başkanı özrümün istikametinden değil karşısında durmuştur. Güya kendisi Dersim'li. O dönemi izlediniz mi? Bunları iyi bilmeniz lazım.


Zahide Nine'nin öfkesi dinmiyor

Eylemcilere gösterdiği tepkiyle tanınan Zahide Nine A Haber'e eylemin neden yaptığını anlattı. (DEVAMI...)

2299.jpg