BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05

Zafere giden yol

7 haziran sonrasında ‘Nerede hata yapıldı, nerede eksik kalındı, neler yapılmalı’ şeklinde tek başına iktidara giden yolun açılması için yapılan bütün hamlelerin arkasındaki kahraman o oldu..

Kim ne derse desin..

Kim ne söylerse söylesin..

AK Parti’nin Türkiye’de yaptığı oy patlamasının  arkasındaki gerçek kahramanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu gerçeğini hiç kimse yadsıyamaz..

Gerçek olan şu ki..

AK Parti demek Recep Tayyip Erdoğan demek!..

O varsa  AK parti var!..

7 Haziran sonrası ‘İş başa düştü’ diyerek A’dan Z’ye ustalığını ortaya koydu..

7 Haziran sonrası ‘İş başa düştü’ diyerek A’dan Z’ye ustalığını ortaya koydu..

 7 haziran sonrasında ‘Nerede hata yapıldı, nerede eksik kalındı, neler yapılmalı’ şeklinde   tek başına iktidara giden yolun açılması için yapılan bütün hamlelerin arkasındaki kahraman o oldu..

‘Milletin adamı’ olmak öyle bir şey işte..

Yani 7 Haziran'ı çok  iyi analiz etti.

5 ayda 235 milletvekili adayını değiştirdi.

Nokta şehirlere nokta isimlerle hamle yaptı..

Ekonomik ve sosyal vaatleri güçlü şekilde bu kez gündeme taşırken ‘Bu vaatleri ancak AK parti hayata geçirir’ gerçeğini halka inandırdı..

 İllerin dokusuna uymayan adayları bıraktı.

Bütün teşkilatlara motivasyon getirdi.

Ekonomik ve sosyal vaatleri güçlü şekilde bu kez gündeme taşırken  ‘Bu vaatleri ancak AK parti hayata geçirir’ gerçeğini halka inandırdı..

Çünkü bu ülkede hayal denilenler onunla gerçek oldu..

Tek başına iktidara gidecek yolda MHP tabanı önemliydi..

Onlara da  damardan girdi..

Onların   istediği şekilde HDP ile mücadele girişti terör ile mücadelede gaza  basarak   desteklerini  arkasına almasını bildi..

Yani..

Reisi Cumhur ‘Reis’ liğini ortaya koydu..

Reisin yol haritasından yürüyen ona mahcup olmamaya ona layık olmaya  kararlı bir  çok yol arkadaşı ve beyin takımı vardı..

Örnek mi?

Reisin yol haritasından yürüyen ona mahcup olmamaya ona layık olmaya kararlı bir çok yol arkadaşı ve beyin takımı vardı..

Onlardan biride  Trabzon’da yaptığı bir konuşmada ‘Yarın arkamda  çocuklarıma bırakacağım en büyük servet  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak çalışma  onurudur ‘diyecek kadar  ona sadakat duyan  MKYK üyesi ve Trabzon milletvekili Süleyman Soylu oldu..

Trabzon’da nemi yaptı?

İnanılmayan bir hayali gerçekleştirdi..

5 ayda 253 bin oyun 322 bin oya yüzde 55’lik oy oranının yüzde 66,5’e  taşınmasında ve  en önemlisi  MHP’de  Koray Aydın gibi bir ismin seçilemeyip  AK Parti’nin 5. Milletvekilliğe imza atmasında  ‘Reisine’ verdiği sözü tutmanın  onurunu yaşadı.

Nasıl mı?

Anlatalım..

***

Bir seçime nasıl hazırlanılır..   

Bir seçimin stratejisi nasıl belirlenir..                                                                          Bir seçimde teşkilat nasıl yönlendirilir..                                                                     Bir seçimde muhalefete karşı hamleler nasıl geliştirilir..                                           Bir seçimde bir önceki seçimin eksileri nasıl masaya yatırılır ve ona göre pozisyon alınır.. Bir seçimde partinin ‘Seçim koordinasyon merkezi’ nasıl çalıştırılır..             Bir seçimde ‘Medya ile iletişim’ nasıl en iyi şekilde kurulur..                                     Bir seçimde ‘Partinin seçim sloganları ve vaatleri’ nasıl halka en iyi şekilde sunulur..                                             

Bir seçimde o şehrin siyasi analizini iyi yapabilen yetkin insanları, nasıl yanına alarak çalışılır..

Bir seçimde, seçim süreci boyunca nasıl haftalık anketlerle durum değerlendirmeleri yapılarak ‘Nerede zayıfız, nerede güçlüyüz’ noktasında yeni hedefler belirlenir..

İşte AK Parti’nin Süleyman Soylu önderliğinde  Trabzon’daki seçim başarısının yani patlama yapmasının ardında yatan gerçek bu..

Bütün bunların harfiyen yerine getirilmesidir..

253 bin oyun nasıl 322 bin oya, yüzde 55’lik oy oranının nasıl yüzde 66.5’lere çıktığının, ‘hayal’ denilenin nasıl gerçeğe dönüştüğünün, 5. milletvekilinin hangi nedenler kullanılarak çıkarıldığının başarı öyküsünü yazan adam, hiç tartışmasız geminin kaptanı Süleyman Soylu olmuştur..

7 Haziran’daki Büyükliman bölgesi eksiğini görüp 5 hedefi için 5. sıraya Salih Cora’yı, Ortahisar’da artış için 6. sıraya Ergin Aydın’ı yerleştirerek seçime damga vuran yolu açan iyi bir kaptan oldu.   

Kaptan Soylu, yanında olan milletvekili aday arkadaşlarına, teşkilatlara, belediye başkanlarına kısa zamanda kendini kabullendirip inandırırken, “TAKIM OYUNU BÖYLE OYNANIR” dedirtti.

7 Haziran öncesi aday gösterildiği tarihten 1 Kasım’a kadar geçen süreçte  hiç durmadan sergilediği inanılmaz çalışma temposu ile Trabzon’da yazılan başarı öyküsünün kahramanı Soylu demek kesinlikle abartı olmaz.

Trabzon’da yazılan başarı öyküsünün kahramanı Soylu demek kesinlikle abartı olmaz.

Hiç tartışmasız milletvekili adayları, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları  lider olarak gördükleri Soylu’nun belirlediği yol haritasında birer önemli mihenk taşı olup başarıya imza attılar..

Ekip ruhu bu olsa gerek..

Yani Soylu herkesi rekor oya da, 5’e de inandırdı..

***

Seçim çalışmalarında elime geçen bir günlük çalışma programını sizlerle paylaşmak istiyorum.

SAAT..

05.30: Kalkınma Camii’nde sabah namazı, ardından cemaat ile sohbet..                 08.00: Pazarkapı’da esnaf ile kahvaltı..

10.00: Erdoğdu Mahallesi’ni ardından Erdoğdu Anadolu Lisesi’ni ziyaret..

13.00: Akçaabat İlçesi’nde miting..

15.00: KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde Gençlik Kolları programına katılım..

16.00: Ortahisar’da Tonyalıları ziyaret..

16.45: İnci Kıraathanesi’nde vatandaşlarla buluşup sohbet etme..

17.00: Trabzonlu Gençler Lokali’ni ziyaret..

18.00: Esentepe Mahallesi’ni (Arafilboyu) ziyaret, kıraathanede sohbet..  

19.00: Gençlerbirliği Kulübü’nü ziyaret..  

20.00: İkram Sofrası’nda muhtarlar yemeğine katılma ve konuşma..

 21.00: Alyans Salonu’nda sivil toplum örgütleri ile buluşma..

22.00: Canlı yayına katılma..

00.00: Partinin seçim koordinasyon merkezinde milletvekili adayları ve teşkilat ile bir araya gelerek günün değerlendirmesini yapma, ertesi gün neler yapılacağının belirlemesi..

02.00: Dinlenme..

05.00: Kalkma..

***

Günlük programa bir bakın..

Sadece 3 saat uyuma!.

Herkes yatarken onlar çalıştı!..

Her sabah bir camide..

Her sabah bir caminin cemaati ile sohbette..

Evet AK Parti’de Milletvekili Süleyman Soylu ve arkadaşlarının Trabzon’da  seçime hazırlık günlük programı tartışmasız ve tavizsiz hemen her gün böyle oldu.

Planlı, programlı, disiplinli çalışma  5. milletvekilliğine damga vurdu..

Oy artışı olacağı belliydi ama olacağına ihtimal verilmeyen 5 milletvekilliği böyle geldi!

AK Parti’nin Türkiye genelinde elde ettiği büyük başarıya Trabzon’dan verilen büyük desteğin arkasında yatan neden Süleyman Soylu’nun stratejik hamleleridir.

Oy artışı olacağı belliydi ama olacağına ihtimal verilmeyen 5 milletvekilliği böyle geldi!

Bu hamle 1 Kasım seçimlerinde değil 7 Haziran seçimleri öncesinden başladı. Buradaki başarının ardında 1 Kasım seçimleri bitene kadar devam eden müthiş bir kararlılık var.  Trabzon insanına “Bu adam yapar” diye kendini kabullendiren büyük bir özgüven yüklemesinden başka hiçbir şey değildir..

Yani..                                                                                                                          Milletvekili Soylu Trabzon’da 7 Haziran öncesi kendisine acaba gözü ile bakan partilileri de dahil herkesi; 40 yıldır Trabzon’da yaşıyormuşçasına müthiş çalışma temposu ile büyük şaşkınlığa uğrattı.

Partisinin A’dan Z’ye bütün iplerini bir lider olarak eline alıp, arkasındaki kendine uyum sağlayan adaylar, il ve ilçe başkanları, bütün belediye başkanları ile bir büyük seçim başarısına imza atarak rekor oy ile tarih yazmıştır..

***

İşin özü şudur..

Başarabileceğine inanan kişi; fikirler üretir, mazeret değil.

O fikir üretti..

Başarabileceğine inanan kişi çözümler sunar, problem değil.

O çözüm üretti..

Başarabileceğine inanan kişi nasıl yapacağını düşünür, niçin yapamayacağını değil. O şartların oluşmasını beklemez, şartları oluşturmaya çalışır.

O şartları oluşturdu..

Başarabileceğine inanan kişi fırsatları engel gibi değil, engelleri fırsat gibi görür.

O engelleri fırsata çevirdi..

Başarabileceğine inanan kişi fırsatları engel gibi değil, engelleri fırsat gibi görür.

Başarabileceğine inanan kişi bütün başarıların ana kaynağında, yüksek inanılırlık seviyesinden sonra eyleme geçmek olduğunu bilir..

O eylemi gerçekleştirdi..

5’e giden zaferin yolunu açmak için gereken bütün hamleleri yaptı..

Süleyman Soylu ile gerçek bir takım oyunu oynanarak hayal denilen 5  gerçek oldu..

***

İşte AK Parti Türkiye’de  tarihi bir zafere böyle imza attı..

Reis öne çıktı..

Arkadaşları ‘İzindeyiz’ dedi..

İşin özü bu..