BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Zafer Çağlayan'ın saatinin vergisi de skandal!

Zafer Çağlayan'ın 700 bin liralık saatinin vergisi de ortaya çıktı. Dahası iddiaya göre Zafer Çağlayan bu vergiyi de ödemedi.

Abone ol

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab’ın eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a hediye ettiği iddia edilen 700 bin liralık saat için ödenmesi gereken gümrük vergisinin 126 bin lira olduğu belirtildi.

Zafer Çağlayan'ın başını yakan saatinin gümrük vergisi ortaya çıktı. Gümrük uzmanları, saatin gümrükte beyan edilip edilmediğiyle ilgili bilgi vermezken, saatin yüksek değeri nedeniyle ‘ticari eşya’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Uzmanlar, “Her bir yolcu için kıymeti 1500 Euro’yu geçmeyen eşyadan, AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda yüzde 18 oranında kıymeti üzerinden tek ve maktu vergi tahsil ediliyor” bilgisini verdi.

VERGİSİ BİLE DUDAK UÇUKLATTI!
zafer-çağlayan-700-bin-liralik-saati.jpg
Bir eşya AB ülkelerinden geliyorsa yüzde 18, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 20 vergisi var. Saat İsviçre’den geldiği için yüzde 18 vergi ödenmesi gerekiyordu. İsviçre’de saat alındığında ayrıca yüzde 8 KDV uygulanıyor. 700 bin liranın içinde olan bu KDV, gümrükte iade alınabiliyor. Bu KDV iadeside yaklaşık 56 bin lira.

Gümrüğe beyan edildiğinde de saat İsviçre’den geldiği için yüzde 18’lik verginin yani 126 bin liranın ödenmesi gerekiyordu. Diyelim ki gümrüğe beyan edilmeden geçildi. Eğer gümrük kontrolünde tespit edilseydi gümrük vergisinin bir katı ceza ile karşı karşıya kalacaktı.

PEKİ O VERGİYİ KİM ÖDEDİ?

Zafer Çağlayan, Meclis'te kendisini savunurken saatin 700 bin liralık saati Rıza Sarraf'ın getirdiği söylemişti. Çağlayan, “Rıza Sarraf, ‘bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor demişti.

Haliyle şimdi herkes Zafer Çağlayan'ın saatinin vergisini kimin ödediğini merak ediyor. Bu açıklamaya bakılırsa saati gümrükten geçiren Rıza Sarraf oldu. Vergiyi o mu ödedi yoksa bakan mı?

zafer-çağlayana-saat-firmasindan-şok.jpg
ZAFER ÇAĞLAYAN'I BİTİREN SAAT FİRMASININ AÇIKLAMASI
Garanti belgesinde adım yazıyor demişti ya... Meğer... (TIKLA OKU)



AHMET HAKAN'DAN ÇAĞLAYAN'IN SAATİ İÇİN BOMBA YORUM (TIKLA OKU)

ahmet-hakandan-zafer-çağlayana-saat-sorusu.jpg