BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06

Zafer Çağlayan nerelidir eşi Songül Çağlayan kimdir?

2013 yılında adının karıştığı yolsuzluk operasyonundan dolayı Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa eden Zafer Çağlayan kimdir? Eşi Songül Çağlayan nerelidir kaç çocukları vardır?

Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957'de Muş'ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise'dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.

Sanayici olarak çalıştı. 1987'de Ankara Sanayi Odası'na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989'da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991'de Başkanvekili ve 1995'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007'ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı'nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi.


İngilizce bilen Çağlayan, Songül Çağlayan ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Yolsuzluk suçlaması
25 Aralık 2013 tarihi itibariyle, adının da karıştığı yolsuzluk operasyonu dolayısıyla Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa etmiştir. Hakkında cezai soruşturma açılabilmesi için TBMM’ye gönderilen fezlekede “rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık” suçlarını işlediği belirtildi.