BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Zafer Çağlayan neden aday olmadı?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için neden aday olmadı?

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ile ilgili parti teşkilatının düşünceleri olduğunu ancak sağlık sorunları nedeniyle kabul etmediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan NTV/CNBC-e ortak yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Üçüncü çeyrekte yüzde 4.4'lük büyüme rakamını değerlendiren Çağlayan, "Raklamları dört dörtlük olarak değerlendiriyorum. Bu büyüme rakamını öngörüyorduk. Son çeyrekte de büyüme yüzde 4 civarında olacak. Büyümenin kalitesi son derece önemli. Bu yıl ihracatta istediğimiz hedefi yakalayamadık ama 2013 sonunda OVP tutacak.

1-9 Aralık'ta 7 iş gününde ihracat 3.6 milyar dolar, geçen yılın yüzde 23 üzerinde.Türkiye büyümeli ama cari açığı büyüterek büyümemeli. Cari açığı azaltacak önemli kararlar aldık. En kötü şartlarda bile ihracatta geçen yılın rakamlarını koruyacağız.

Merkez Bankası Başkanı ile zaman zaman görüş ayrılığı olsa da başarılı buluoyrum. Sayın Başçı 1.92'lik kur tahmininden pişman olmuştur. Merkez Bankası başkanlarının bir saygınlığı vardır.Türkiye'den çıkmak isteyen varsa kura baskı yaparak ucuz döviz sağlanmamalı. Merkez Bankası'nın görevi kur rakamını belirlemek değildir" diye konuştu.

SİYASETİ BIRAKIYOR MU?

Siyaseti bırakacağı yönündeki haberleri değerlendiren Çağlayan, "Her şeyin gelip geçici olduğunu kendime felsefe edinen biriyim. Aslında ben siyasete girmek isteyen biri değildim. Sayın Erdoğan her türlü talebe rağmen 3 dönem konusunda ısrar etti. Her şey gelip geçici, her şeyin bir sonu var. Bırakmam gereken noktada bırakırım. Siyasete girdiğim zaman 'koltuğa oturduğum gibi onurumla, ailemle birlikte bu koltuktan kalkmayı nasip eyle' diye dua ettim. Ben bir sanayici, bir makine mühendisiyim. Biraz daha ailemle zaman geçirmek istiyorum. Sayın Başbakan'la görüşmedim ama siyasete girerken söylemiştim" dedi.

ANLAYIŞLA KARŞILADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı konusunda da şunları söyledi:

"Parti teşkilatımızın adaylığım konusunda duygu ve düşünceleri vardı. Bu benim adıma bir onur. Sağlık sorunlarım nedeniyle 5 yıl bu görevin beni zorlayacağını söyledim. Bir kalp krizi geçirmiştim. 4 stent takıldı. Başbakanımız da sağolsun anlayışla karşıladı."