BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zafer Çağlayan Kalecik'te

Çeşitli temas ve ziyaretleri kapsamında Ankara'nın Kalecik ilçesine gelen Çağlayan, ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti

Abone ol

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin asla Seçim ekonomisi yapmadığını, popülizm yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını söyledi.

Çeşitli temas ve ziyaretleri kapsamında Ankara'nın Kalecik ilçesine gelen Çağlayan, ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti, daha sonra ilçe meydanında Anayasa Değişikliği paketiyle ilgili olarak halka hitap etti.

14 ayda işadamlarıyla 57 ülkeyi ziyaret ettiğini kaydeden Çağlayan, hedeflerinin ihracatın artırılması ve dış dünyayla daha iyi ilişkiler kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Ekonomideki gelişmelere değinen Çağlayan, 'AK Parti asla Seçim ekonomisi yapmamıştır, popülizm yapmamıştır ve bundan sonra da yapmayacaktır. Devletin ve millettin kaynaklarını sorumsuzca harcamayacağız' dedi.

AK Parti hükümeti döneminde eğitim, ulaşım ve sağlık alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Çağlayan, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca toplam 6 bin 500 kilometre duble yol yapıldığını, buna karşılık AK Parti iktidarının 10 bin kilometre duble yol yaptığını bildirdi. 'Hayatımda hiçbir zaman okula giderken bana yeni defter kitap alınmadı' diyen Çağlayan, şimdi çocukların daha okula başlamadan sıralarına yeni defter ve kitapların konulduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 2001-2002 döneminde sadece 1 milyar Dolar alabilmek için IMF kapısında beklediğini belirten Çağlayan, bugün IMF'den alınan 23,5 milyar Dolar borcun ödendiğini ve geriye sadece 5-6 milyar Dolar kadar borç kaldığını, bunun da istenirse aslında hemen ödenebileceğini ve Türkiye'nin artık IMF desteği olmadan küresel ekonomik krizi bile atlatabilecek hale geldiğini vurguladı.

- 'HEDEF KİŞİ BAŞINA 30 BİN Dolar GELİR-'

AK Parti olarak hedeflerinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında kişi başına milli geliri 30 bin doların üzerine çıkartmak olduğunu belirten Çağlayan, bu ekonomik gelişmeyle bu hedefin yakalanabileceğini söyledi.

İnsanın insanca yaşayacağı bir hukuk sistemini oturtmak için çalıştıklarını anlatan Çağlayan, Anayasa Değişikliği paketi hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet tarihinde yapılan darbelerden birçok insanın, ailenin zarar gördüğünü, kendi ailesinin de geçmişte yapılan darbelerden zarar gören bir aile olduğunu söyleyen Çağlayan, şöyle konuştu:

'Benim babam bu darbeler nedeniyle servetini kaybetti. Darbeciler tarafından birçok masum insan asıldı, hapislere atıldı, hücrelere sokuldu. Şimdi darbecilerin darbe yapma imkanını ortadan kaldıracak bir düzenlemedir bu anayasa değişikliği. Siz muhalefetin dediğine bakmayın, onlar (Bu Anayasa Değişikliği ne işe yarayacak diyerek) işi bir seçimmiş gibi ortaya koymaya çalışıyorlar. Bizim Seçim konusunda endişemiz yok, ancak bu referandum bir Seçim değildir, AK Parti'nin bir projesi değildir, sizler 12 Eylül'de onlara gereken dersi vereceksiniz.'

Anayasa değişikliğiyle Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) müdahale edildiğinin ileri sürüldüğünü belirten Çağlayan, Anayasa Mahkemesi ile ilgili yeni bir uygulamanın getirildiğini, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapabilme hakkının sağlanacağını söyledi.

Çağlayan, 'Vatandaşımıza Anayasa Mahkemesi'nin yolu kapalı olduğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidiyor. Neden benim vatandaşım oraya gidip Hans'a ve George'a derdini anlatıyor. İşte oylayacağımız bu' dedi.

Bir dernek başkanının, milletvekilinin 2 ya da 4 yıllığına seçildiğini, ancak bir Anayasa Mahkemesi üyeliğinin ömür boyu olduğunu ifade eden Çağlayan, yeni düzenlemeyle bu sürenin 12 yıl olarak belirlendiğini kaydetti.

Çağlayan, 'Soruyorum size burada nasıl bir müdahale var. (Bunlar yüce divandan kaçmak için yapılıyor) diyenler var. Allah'tan korkun, bizim abdestimizden şüphemiz yok. Gerekirse milletimiz için seve seve canımızı veririz' diye konuştu.

Devlet Bakanı Çağlayan, Anayasa Değişikliği paketini iyi inceledikleri zaman CHP'lilerin, MHP'lilerin ve herkesin 'evet' diyeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.