BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.412,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Zafer Çağlayan istifa etti SON DAKİKA

Ankara'yı sallayan son dakika gelişmesi, Bakan Zafer Çağlayan istifa etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Oğlu yolsuzluk operasyonundan tutuklanan Bakan Zafer Çağlayan istifa etti.

Çağlayan istifasını "ÇİRKİN oyunu bozmak  ve gerçeklerin ortaya çıkması için istifa ediyorum" diyerek duyurdu.

Anadolu Ajansı aracılığıyla istifasını açıklayan Bakan Çağlayan, yazılı açıklama ile bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi.

İŞTE İSTİFA AÇIKLAMASI

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

8 GÜN SONRA GELEN İSTİFA

İsimleri yolsuzluk operasyonuna karışan 3 bakanın olayın ardından Başbakan Erdoğan'a istifalarını sundukları söylenmişti. Ancak bu iddialar gerçek çıkmamıştı.

Aradan geçen 8 gün sonrasında Bakan Çağlayan istifasını duyurunca Ankara için fazla da sürpriz olmadı. Çağlayan, Başbakan Erdoğan ile 2 gün süren Pakistan gezisinde yer almıştı. Bakanın bu kararı Erdoğan ile aldığı tahmin ediliyor.

10 BAKAN GİDECEK DENİLİYOR

Ankara'da akşam sabah bir kabine revizyonu bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın aday olan bakanlarla birlikte oğulları tutuklanan bakanları da değiştireceği söyleniyordu. Revizyonun 10 bakanın değişimine kadar varacağı bildiriliyor.


GÖZALTINA ALINAN BAKAN OĞULLARI KİMLER?
Büyük operasyon Ankara'yı ve AK Parti'yi de salladı. Zira operasyonun flaş yöne 3 önemli bakanın oğullarının da gözaltına alınması oldu. İŞTE ÇOCUKLARI GÖZALTINA ALINAN BAKANLAR (TIKLAYIN)

BAKAN OĞULLARININ SUÇU NE?

Gözaltına alınan 3 Bakan'ın oğluna ağır suçlamalar yöneltildi. İşte bakan oğullarının ayrı ayrı suçlandıkları olaylar
bakan-oğullarinin-suçu-ne.jpg
BAKAN OĞLUNUN EVİNDEN DESTE DESTE PARA ÇIKTI

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde kasa bulundu. Kasadan paralar ve para sayma makinası çıktı (TIKLA GÖR)

bakan-oğlu-bariş-gülerin-evinden-çikan-paralar.jpg
BAKAN OĞULLARI GÖZALTINA BÖYLE ALINDI

group-5-copy-21.20131217135425.jpg