BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL

Zafer Biryol kimdir aslen nereli eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı

Zafer Biryol kimdir aslen nereli kaç yaşında? Zafer Biryol FETÖ'den bugün son dakika gözaltına alındı. Zafer Biryol eşi kim hangi takımlarda oynamıştı? Zafer Biryol özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbol yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı. Peki Zafer Biryol kimdir ? Hangi suçtan dolayı gözaltına alındı. FETÖ ile bağlantısı var mı ? Süper Lig'de hangi takımlarda forma giydi. Hangi takımla gol kralı oldu. İşte bu soruların cevabı haberimizde...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmasını sürdürüyor. Savcılık, bu kapsamda eski futbolcu Zafer Biryol hakkında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltı kararı çıkardı. Savcılığın talimatı üzerine gözaltına alınan Biryol, emniyete götürüldü.

Zafer Biryol gol kralı olarak Türkiye'de tanınan isimlerden birisiydi. Zafer Biryol, kariyerinde Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu formalarını giymişti.

 ''TERÖR ÖRGTÜNE ÜYE OLMAK'' SUÇUNDAN İŞLEM YAPILACAK

Şüpheli Biryol hakkında '"terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

EŞİ KİMDİR ?

Zafer Biryol, 2004 yılında Hülya Arslan ile evlendi. Zafer Biryol-Hülya Arslan çiftinin Emirhan isminde bir çocukları var.

ZAFER BİRYOL KİMDİR ?

Zafer Biryol, 2 Kasım 1976 yılında Rize'de doğdu. 13 yaşında semt takımı olan Tarabyaspor’da futbol hayatına başlayan ve bu takımda 5 yıl amatör olarak oynayan Zafer Biryol, Beşiktaş PAF takımına transfer oldu. 1 sene BeşiktaşPAF takımında oynayan Zafer Biryol A Takımı’na yükseldi ve Rasim Kara’nın teknik direktörlüğü döneminde Mersin İdmanyurdu’nda kiralık olarak görev yaptı.

Bir sezon Mersin ekibinde forma giyen Zafer, Edirnespor’da bir sezon ve Yeni Salihlispor’da yarım sezon oynadıktan sonra, Şekerspor’a transfer oldu. 2,5 yıl Şekerspor forması taşıyan Zafer Biryol, 2001 yılında Göztepe’ye transfer oldu.

Göztepe formasıyla Süper Lig’de iki sezon oynadıktan sonra 2003-2004 sezonunda yeni takımı olan Konyaspor’a gitti. 2003-2004 sezonunda 33 karşılaşmada forma giyen Zafer Biryol, attığı 24 gol ve maç başına 0,74 gol ortalamasıyla bu sezonun gol kralı oldu.

7 kez A Milli Takım forması giyen Zafer Biryol, milli forma ile 31 Mart 2004’de Milli Takımın Hırvatistan ile oynadığı özel maçta da 1 gol kaydetti.

Zafer Biryol 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı lacivertli takımda 3 maç forma giyen Biryol gol atamadı. Zafer Biryol, 2011 yılında futbolu bıraktıktan sonra yerleştiği Kanada'da futbol okulu işine adım attı.