BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,75
ALTIN 2.419,96
HABER /  SAĞLIK

Yüzünüzde kırışık mı var?

Bu altın standartlarındaki kırışıklık azaltıcılar çoğunlukla kuru hava ve soğuk nedeniyle şiddetli etkide tahrişe yol açar.

Abone ol

Eğer cildiniz kırışmaya başladıysa, uzmanlarımızın yaşlanma karşıtı cilt bakım önerileri tam size göre.

Gülerken oluşan çizgilerin nedeni gülmeniz mi?

Tamamen değil. Gülme çizgileri yaşla alakalı kolajen kaybının bir sonucu olarak yanakların elastikliğini kaybetmesi ve sarkması ile oluşan ve gerçeği dışa yansıtan kıvrımlardır. Ama tekrarlanan kas hareketleri o kıvrımların yerleşmesine neden olur.

Bir cilt doktoru yanaklarınıza sıkılaştırmak hyaluronik asit enjekte edebilir veya daha hızlı ve geçici bir düzenleme olarak yüzeysel kırışıklık doldurucu kullanabilirsiniz.

Retinoyid kullanmak için yılın en iyi zamanı hangisidir?

Bahar ya da yaz. Bu altın standartlarındaki kırışıklık azaltıcı çoğunlukla kuru hava ve soğuk nedeniyle şiddetli etkide tahrişe yol açar.

Cildiniz nemli, daha sıcak havalarda içerikli daha iyi alacaktır. Ama retinoyidlerin güneşe hassasiyeti arttırdığını unutmayın ve her gün bolca SPF'li losyon sürün.

Eğer kullanırken cildinizin kızardığını ya da pullanmaya başladığını görürseniz, günlük retinoyid kullanımınızı azaltın.

Yüzünüzün hangi tarafı genellikle kırışıkları gözler önüne serer?

Sol tarafı. Kolajen kaybı ve kırışıklık tipik bir şekilde olanca hızıyla yüzümüzün sol tarafında başlar.

Peki suçlu kim? Araba kullanmak. Güneşin yaşlandırıcı etkisi UVA ışınları arabanın camından içeri girer. Çözüm: her gün yüksek faktörlü güneş kremi kullanın.

Açık tenli kadınlar koyu tenli kadınlara oranla daha kolay mı kırışıklığa maruz kalır?

Evet, en azından fotojenik anlamda öyle. Güneş ışınları bütün ciltleri ve etnisiteleri etkilediği için spesifik özellikler biraz çeşitlenir. Koyu tenli ciltler daha yüksek oranda melanin içerir, bu da ince çizgilerin ve kırışıkların gelişimini azaltıcı etki yaratır.

Cilt tipi kırışıklık hızını artırır mı?

Cilt tipinizin, kırışıklık hızının gelişimi konusunda aslında yapabileceği bir şey yoktur. Yağlı cilde sahip kadınlar daha fazla yağ bezi barındırır. Bu da daha yoğun ve sıkı bir görünüm yaratabilir ama çizgilerin oluşum hızını etkilemez.

Ne zaman ve nerede yüzünüzde ince çizgiler görmeye başlayacağınız ise tamamen yaşam tarzınızın bir sonucu olacaktır – sigara kullanma, alkol alma veya ne oranda güneş ışınlarına maruz kaldığınız belirleyenlerden birkaçıdır.