BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Yüzünün gülmesi için yardıma ihtiyacı var

Elazığ’da doğuştan beynine oksijen gitmediği için vücudundaki kasılmalar nedeniyle elleri ve ayakları tutmayan 17 yaşındaki Uğur Durmuş, ted...

Abone ol

Elazığ’da doğuştan beynine oksijen gitmediği için vücudundaki kasılmalar nedeniyle elleri ve ayakları tutmayan 17 yaşındaki Uğur Durmuş, tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.
Merkez Üniversite Mahallesi’nde bir apartmanın zemin katında ikamet eden Selahattin ve Şengül Durmuş çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 17 yaşındaki Uğur Durmuş, doğuştan beynine yetersiz oksijen gitmesinden dolayı geçirdiği serebral palsy hastalığı nedeniyle el ve ayaklarını kullanamıyor. İşçi emeklisi baba Selahattin Durmuş, 3 çocuğunun üniversite eğitimi devam ettiği için çalışmak zorunda kalırken, evde vakit buldukça çocuklarına egzersiz yaptıran aile, Uğur’u çoğu zaman evden dışarı çıkartamıyor.
Ailesine bağımlı olarak yaşadığını anlatan Uğur Durmuş, "Aileme minnettarım, bu yaşıma kadar benim bütün ihtiyaçlarımı gördüler. Ortaokul 1. sınıfa kadar normal eğitimime devam ettim, beni götürüp getirdiler. Sonra güçleri yetmediği için onları rahatsız etmemek adına mecburen ortaokul 2 ve 3. sınıfı dışarıdan okudum şimdi de açık öğretim lisesini tercih etmek zorunda kaldım. Artık geliştiğim için beni kaldırdıkları zaman çektikleri acı gerçekten beni üzüyor. Onların artık acı çektiğini görmek istemiyorum. Lise bittikten sonra üniversite hayalim var, mühendis olmak istiyorum. Üniversiteyi de açık öğretim tercih etmek zorunda kalmak istemiyorum. Benim rahatsızlığım, tedavisi olan bir rahatsızlık, yani imkansız bir şey değil yalnız bizim gücümüz yetmediğinden elimizden geldiğince gittik, ama bu saatten sonra artık maddi yetersizlik olsun manevi yetersizlik olsun artık gidemiyoruz. Yetkililerden tek istediğim tedavime yardımcı olsunlar. Bunun tedavisi var yok değil. En çok istediğim yürümek, üniversite okumak yani normal olarak yaşamak" dedi.
Uğur’un annesi boyun babası ise bel fıtığı olduğu için çocuklarına istedikleri gibi bakamıyor. Oğullarının yürümesini umut ettiklerini belirten baba Selahattin Durmuş, "Biz 17 yıldır gücümüz dahiline gezdik dolaştık bir sonuç alamadık. Uğur’un yürümesini istiyoruz. Uğur’u kaldırıp indirmede artık gücümüz yetmiyor. Bende bel fıtığı var. Bizim en büyük isteğimiz Uğur’un yürümesini görmek. Türkiye’de bunun tedavisini yapan güzel doktorlarımız var ama biz ulaşamıyoruz. İnşallah bizi görürler ve destek olurlar" şeklinde konuştu.
Sadece Uğur’un yürümesini umut ettiklerini kaydeden anne Şengül Durmuş ise, "Uğur da dışarı çıkmak istiyor, çocuklar dışarıda oynadığı zaman o içeride sıkılıyor, dışarı çıkmak istiyor. Babası olmadığı zaman ben dışarı çıkaramıyorum. Benimde boyun fıtığım var. Doktora gittim ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ameliyat olunca daha kötü olursam Uğur’a kim bakar diye ameliyat olamadım. En büyük isteğimiz Uğur’un yürümesi" diye konuştu.
3 kardeşi üniversite okuyan 17 yaşındaki Uğur, en büyük dileğinin Arena’da Galatasaray maçını izlemek ve A Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile tanışmak olduğunu söyledi.
(İHA)