BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.488,00
HABER /  SAĞLIK

Yüzdeki gözenekler nasıl sıkılaşır?

Yüzündeki gözeneklerin açıklığı sizi rahatsız mı ediyor? elmaelma.com'in gözenekler nasıl sıkışır haberiyle doğal malzemeleri kullanarak daha diri bir cilt yaratabilirsiniz.

Abone ol

Cilt güzelliğinin belki de en büyük anahtarı sıkı gözeneklerdir. Sıkı gözenekler, cildi parlak ve canlı göstermeye yaramaktadır. elmaelma.com'un haberine göre, ama gün içerisinde yapılan makyaj nedeniyle ya da cildin yeteri kadar temizlenmemesinden dolayı zaman içerisinde gözenekler ne yazık ki açılmaktadır. Peki açılan gözenekler nasıl geçer? Evde kendi yapacağınız maskelerle, gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. İşte gözenek sıkılaştıran maske tarifleri! 

GÖZENEKLER TIKALI BIRAKILMAMALIDIR

Ciltte bulunan gözenekler cildin nefes almasını sağlıyor. Gözenekler sağlıklı bir şekilde nefes aldıklarında, cildiniz daha parlak ve canlı gözükür. Bu nedenle cillteki gözenekler tıkalı bırakılmamalıdır. Muhakak gözenek temizliğine dikkat edilmelidir. 

CİLDİNİZİ TEMİZ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN 

Cilt tipinize uygun ürünler kullandığınızda ve cildinizi düzenli olarak temizlediğiniz taktirde gözenekleriniz açılmayacaktır. Rutin cilt temizliği uyguladığınızda gözeneklerinizi sıkılaştırmak için ekstra bir zahmette bulunmanıza gerek kalmaz. Ancak gözeneklerinizi kirli bir şekilde bırakıyor ve cilt temizliğine özen göstermiyorsanız,cildinizdeki gözenekler açılacaktır.Dolayısıyla bundan sonra da gözeneklerinizi sıkılaştırmak için her türlü yönteme başvurmak zorunda kalabilirsiniz. Açılan gözeneklerinizi sıkılaştırmak için, bu yöntemlerin içinde kaybolmanıza gerek yok.Size vereceğimiz gözenek sıkılaştırma yöntemleriyle kolay bir şekilde açılmış gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

LİMON SUYU SÜRÜN

Limon suyu gözeneklerin sıkılaştırılmasında kullanılan en eski ve en doğal nimetlerden biridir.  Limon suyu gözenekleri sıkılaştırmanın yanı sıra gözenekleri temizlemeye de yardımcı olur. Limonu direk olarak gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilir, gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz.Ama önce yüzünüzün küçük bir kısmında denemenizi tavsiye ediyoruz. Cildinizin limonun içinde bulunan asite reaksiyon gösterip göstermediğini kontrol etme açısından bu uygulamayı öneriyoruz.

BUZ UYGULAYIN

Gözenekleri sıkılaştırmak için buz yöntemini deneyebilirsiniz. Buz soğuk bir uygulama yöntemi olduğu için ciltte şok etkisi yaratır.  Cildinizde buzu gezdirerek, gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

CİLDİ ÖLÜ HÜCRELERDEN ARINDIRIN

Cilt üzerinde biriken ölü deriler, gözeneklerin açılmasına sebebiyet verir. Cilde düzenli olarak uygulanan cilt temizleme yöntemleri, cilt üzerindeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olabilir.

CİLDİNİZE UYGUN TONİK KULLANMALISINIZ

Cildinize uygun tonik kullanmalısınız. Bu tonikler gözenek sıkılaştırma yöntemlerinin en önemli unsurları arasında yer almaktadır. Bu yöntemlerin dışında evde çeşitli yöntemlerle de açılan gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. 

KİL MASKESİ YÖNTEMİ:

Kil, gözenek sıkılaştırıcı etkisi ile bilinir. Kil maskesini haftada en az bir kez uygulamak, gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olur. 

MALZEMELER: 

2 yemek kaşığı kil 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı limon ya

HAZIRLANIŞI:Tüm malzemeleri sodanın içerisine alın ve iyice karıştırın. Daha sonra karışımı cildinize sürün 15 dk bekletin. 15 dk sonunda cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz.

BAL LİMON MASKESİ: 

Limon suyu da gözeneklerinizi sıklaştırmaya yarayan bir diğer yöntemdir. Bal limon maskesini haftada bir kere uygulamak gözeneklerinizi sıklaştırmaya yetecektir.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı bal 
2 yemek kaşığı limon suyu 

HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Homojen kıvama geldiğinde yüzünüze sürme işlemine geçin. Bal limon karışımını yüzünüze sürdüğünüzde cildiniz gerilmeye başlıyorsa yıkama zamanı gelmiş demektir. Ilık su ile cildinizi durulayabilirsiniz. Bu maske cildinizde tonik etkisi yaratacaktır.

KURU FASULYE MASKESİ:

2 avuç kuru fasulye blendırdan geçirilerek ya da öğütülerek un haline getirilir. Toz haline gelen fasulyeleri, deniz süngerini önce çok az gül suyuna sonra bu toza batırarak yüzünüze hafif şekilde ovalanarak uygulanır. Bu yöntemle en az 2 ayda yüzünüz sıkılaşacak kötü görünüm ortadan kalkacaktır.

Kaynak: elmaelma.com