BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yüzde yüz yerli motor geliyor!

Ford Otosan 100 milyon dolara yerli motor üretecek.

Abone ol

Yerli motor üretmek için atılımlara başlayan Ford Otosan, fikri mülkiyet hakları tamamen kendisinde bulunan yerli motor üretimine başlayacak.

Ford Otosan yaptığı açıklamasında, iki yıl içinde devreye girecek olan yeni bir yerli motor yatırımı yapacağını açıkladı. Ayrıca öncelikli teşvikten yararlanacak olan yeni motor yatırımının 100 milyon doları aşacağı belirtildi.

Geliştirilen yeni 11 lt ve 13 lt Ecotorq motorların fikri mülkiyet hakları yüzde yüz Ford Otosan şirketine ait ve kendi mühendisleri tarafından üretilecek. Euro 6 normlarını karşılayacak olan yeni motor, ağır ticari kamyon ve çekicilerin yanı sıra, sanayi alanında büyük jeneratörlerde ve gemi motoru olarak da denizcilik sektöründe kullanılacak.

mtoro.jpeg
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni yatırımın küçük bir kısmının 2013 içinde, kalanının ise sonraki dönemlerde yapılacağını söyledi ve yatırımın öncelikli yatırım teşvikinden yararlanacağını belirtti. Üretime yüzde 40’a kadar teşvik sağlayacak.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Sürdürülebilir iş yapısı çerçevesinde üç tip proje yönetimi gerçekleştiriyoruz. Yüzde yüz fikri mülkiyet hakları Ford’a ait projeler, yüzde 50 Ford’a, yüzde 50 Ford Otosan’a ait projeler ve yüzde yüz Ford Otosan’a ait projeler. Bu projeler yeni fırsatları beraberinde getiriyor” dedi.

Fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlarının, JMC markalı araçlarda kullanılmak üzere Çin’de üretilmesine izin veren Ford Otosan, lisans anlaşması ilk üretimin gerçekleşeceği 2016’dan itibaren 12 yıl süreyle geçerli olacak ve anlaşma kapsamında ürün başına 150 Euro ile 190 Euro arasında değişen bir lisans ücreti alacak.