BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli hükümette yok yerine ise...

Meclis Başkanlığı seçimleri sonrası koalisyon senaryolarında AK Parti-MHP koalisyonu öne çıktı. Kulislerde ilginç bir formül dile getiriliyor.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hükümete girmeyeceği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Başbakan Yardımcısı olarak görevlendireceği iddia edildi.

Hükümet kurma görevini alacak olan Davutoğlu'nun koalisyon turları öncesi Ankara çok hareketli. Koalisyon senaryolarında ilginç bir formül konuşuluyor.

BAHÇELİ HÜKÜMETE GİRMİYOR 

"MHP’nin Deniz Baykal’ı desteklemeyerek Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesine yol açması üzerine, Bahçeli’ye yakın bazı kaynaklar ‘yüzde 99’ oranında koalisyon uzlaşmasının sağlandığını belirtiyorlar. MHP liderinin belirlediği üç kişi ile AK Parti yetkililerinin son birkaç haftadır temas halinde olduğu kulislerde konuşuluyor. Bu temaslar sonucunda da bu hafta içi görüşmelerin tamamlandığı iddia ediliyor. Hatta uzlaşmada ilginç bir formülden de bahsediliyor.

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberi:Bahçeli’nin İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görevlendireceği, kendisinin ise partinin başında çalışmalarına devam edeceği iddia ediliyor. Bakanlıkların dağılımında ise birkaç kurum dışında paylaşımların bile yapıldığı savunuluyor. Bu görüşe göre Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesinin ardından tüm partileri dolaşacağı ancak bu temasların formalite olacağı belirtiliyor. Kulislere göre Yılmaz’ın Meclis Başkanlığı da bu formül doğrultusunda değerlendiriliyor.

BAHÇELİ’DEN İTİRAZ

Bir taraftan bu görüşler derin kulislerde dile getirilirken, MHP Genel Merkezi’nin zirvesinden de “Hiçbir görüşme yapılmadı” açıklamaları yüksek sesle dillendiriliyor. Genel Başkan Bahçeli, görüşme söylentilerine sert bir şekilde karşı çıkıyor. Geçen pazartesi günü yapılan son Başkanlık Divanı toplantısında da görüşme haberlerine değinen Bahçeli, kurmaylarına, “Kesinlikle bir görüşme olmadı” açıklaması yaptı. Başkanlık Divanı’ndaki pek çok isim de görüşme trafiğinin olmadığını savunuyor. Bahçeli’nin son grup toplantısında sıraladığı üç başlığın kabul edilmesi halinde mutabakata açık olacağı açıklaması da koalisyona kapıların aralandığı mesajını veriyor. Ancak sıralanan “Çözüm Süreci’nin askıya alınması”, “Ucu kime dayanırsa dayansın 17-25 Aralık sürecinin üzerine gidilmesi” ve “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasal sınırlarına çekilmesi” maddeleri üzerinde AK Parti’nin nasıl bir uzlaşma sağlayacağı da merak konusu.