BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Yüzbaşıdan kan donduran atışlar

Şırnak'ta bulunan bir askeri birlikte çekildiği iddia edilen görüntüler Türkiye gündemine bomba gibi düşecek...

Abone ol

Şırnak'ta bir yüzbaşı , emri altında bulunan askerlere hedef tahtası tutturarak, arkasını dönüp bacak arasından atış talimi yaptı. 'Komutanım Yapmayın' seslerine rağmen devam eden yüzbaşının bazı atışları hedefleri bulurken, bazı atışları boşa gitti. İyi haberse kurşunların askerleri yaralamaması oldu.

Yer Şırnak'ta 6. Motorlu (İç Güvenlik) Piyade Tugayı Seslice Taburu. Daha önce Özel Kuvvetler'de görev yaptığı belirtilen Yüzbaşı Metin Gürcan, askerleri ile atış talimi yapıyor.

Hedef tahtasını askerlerin eline tutuşturuyor. Yani sadece hedef tahtası değil, askerler de hedef durumuna düşüyor. Önce karşıdan atış yapıyor, ancak sonrasında 'Komutanım Yapmayın' uyarılarına rağmen arkasını dönüp bacak arasından atış yapmaya başlıyor.

TÜYLER ÜRPERTEN GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ VİDEO BUTONUNA BASINIZ



Karşısındaki Mehmetçiklerin aynı zamanda canından da sorumlu olan Yüzbaşı Metin Gürcan'ın bu sorumsuzluğu, insanın kanını donduruyor.

Yüzbaşı daha sonra hedef tahtasına yaklaşıp, kontrol ediyor. Görülüyor ki, bazı atışlar hedefi tutturmuş, bazıları ise karavana...

Atışların askerlere isabet etmemesi ise büyük şans...

Şırnak'ta bu olay, geçtiğimiz yıllarda el bombasının pimini çekip nöbetteki erin eline veren ve daha sonra askerin yorulup bombayı bırakmasıyla ölüme yol açan komutanı hatırlara getirdi. Ancak bu olayda büyük şans eseri kimsenin canı yanmadı....

GÜVEN ATIŞI NEDİR?

TSK'da özellikle özel timlerin eğitiminde kullanılan "güven atışı eğitimi", askerlerin karşılıklı olarak birbirlerinin ellerindeki hedeflere atışıyla gerçekleştiriliyor. Görüntüler ise piyade birliğinde kaydedilmiş. Askeri kaynaklara göre bu tip birliklerde ise güven atışı eğitimi bulunmuyor!