BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Yüzbaşı Burak Akın kimdir 15 temmuz gecesi ne yapmıştı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın kimdir. 'FETÖ'cüyüm' diyerek polise teslim olan Burak Akın merak konusu oldu.

Abone ol

Yüzbaşı Burak Akın kimdir sorusu herkesin dilinde. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın'ın "FETÖ'cüyüm" diyerek polise teslim olması kamuoyunu şaşkına çevirdi.  Burak Akın, Genelkurmay Çatı iddianamesinde mağdur askerler arasında yer alıyordu. Burak Akın aynı zamanda Özel Kuvvetler Komutanlığı personeliydi.

KAHRAMAN İLAN EDİLMİŞTİ: Yüzbaşı Burak Akın, 15 Temmuz gecesi darbecilere direndiği gerekçesiyle kahraman ilan edilmiş ve madalya ile ödüllendirilmişti. Kamera görüntüleri de ortaya çıkan olaylarda, Burak Akın, darbe girişimini engellemeye çalışırken bacaklarından vurulmuş, yaralarına turnike yapmak isteyince d darbeci askerler tarafından “Turnike yok” denilerek engellenmişti. Darbeci askerlerden biri, Akın’ı vurduğunu inkar etmişti.

ÇOLAK OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak da iddianamedeki ifadesinde olayı, "Bir tanesi tabanca ile Burak Akın'a ateş edip yere düşürdü ve etkisiz hale getirdi. GATA'ya, hastaneye kaldırılınca kendisine sadece tabanca ile değil, piyade tüfeğiyle ateş edildiği ve bacağından yaralandığı anlaşıldı." sözleriyle anlatmıştı.