BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yusuf Halaçoğlu'ndan CHP'ye 'dinsiz' yanıtı!

Dün yaptığı basın toplantısında "Deniz Baykal'ı seçseydik bize dinsiz bir partinin adayını seçtiniz diyeceklerdi" diyerek tepkileri üzerine çeken Yusuf Halaçoğlu internethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu dün basın toplantısında "Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" demişti.

Halaçoğlu'nun bu sözlerine CHP'den tepki gelmiş ve kendisini istifaya davet etmişlerdi.

Halaçoğlu sözlerine açıklık getirdi, internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Halaçoğlu şunları söyledi:

OKUDUKLARINI İYİ ANLASINLAR


İnsanlar önce okuduklarını iyi anlasınlar ondan sonra konuşup yazsınlar, sonra değerlendirme yapsınlar. Her şeyden önce CHP'nin yöneticilerinin okumadan sadece birilerinden duyarak yaptıkları eleştiriyi ciddiye almıyorum. Benim orada belirttiğim şey CHP'nin dinsiz olduğu değil, öyle bir şey söylemem söz konusu bile değil.

ŞU ANLAMDA SÖYLEDİM

Basın toplantısındaki konuşma metnimi okuyacak olursanız, bazı kişilerin kendilerini dinsiz olarak nitelendirdiklerini anlatmaya çalışarak, dolayısıyla bizi de eğer bir tarafı seçmiş olsak böyle diyecekler anlamında söyledim.

BUNA KARAR VERECEK KİŞİ BİZ DEĞİLİZ

Bizim inancımız, CHP'nin dinsiz olduğu şeklinde değil, düşüncemiz de böyle değil, buna karar verecek kişi de biz değiliz. Oradaki yazımı okurlarsa iyice anlarlar, daha fazla bir şey söylememe gerek yok.

NEDEN İSTİFA EDECEĞİM

Herkes kendi işine baksın, ben neden istifa edeceğim, önce yazıyı okuyup anlasınlar, sonra işlerine baksınlar. CHP'yi ben herhangi bir şekilde dinsiz diye nitelendirmiyorum, "böyle yapsaydık, böyle nitelendireceklerdi" diyorum. 

ŞİMDİYE KADAR NEDEN TEPKİ VERMEDİLER

Kendilerine şimdiye kadar bu hiç söylenmedi mi, söylendi, bunu söyleyenlere bu tepkiyi şimdiye kadar gösterselerdi ya. 

HAYIR DA DESEK EVET DE DESEK TEPKİ ALACAKTIK

MHP hayır da dese, evet de dese bir taraftan eleştiriliyordu, onu anlatmaya çalıştım. 3'üncü parti olunca hayır da deseniz, evet de deseniz A ve B partilerinin tarafında gibi görünüyorsunuz. 

ANLAMA ÖZÜRLÜLERSE BEN NE YAPAYIM

Okuduklarını anlama özürlülerse ben ne yapayım yani.