BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL

Yusuf Halaçoğlu'dan yeni parti ipuçları: Süreç resmen başlıyor

Meral Akşener, Ümit Özdağ gibi isimlerle birlikte yeni parti için çalıştıklarını belirten Yusuf Halaçoğlu, katıldığı programda mutabakatın sağlandığını sürecin ise önümüzdeki günlerde resmen başlayacağını açıkladı.

Abone ol

MHP ihraç edilen Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Yeni parti milliyetçi, muhafazakar ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak. Tek adam rejimine karşı çıkacak ve  parlamenter sistemi yeniden getirecek. Çalışmalarına başladık, yeni partide sürpriz isimler yer alacak. Genel Başkan kim olsun diye bir anlaşmazlık içinde değiliz. Kuvayi Milliye ruhuyla bu ülkeyi kurtaracak adımlar atma mecburiyetimiz var” dedi.

Uydu üzerinden yayın yapan Kent TV'nin yayınına telefonla katılan Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeni parti konusunda ipuçları verdi.

BEN OLUŞUMDAYIM


Halaçoğlu, kurulacak geniş tabanlı bir oluşumda ancak, çekirdek kardonun belli bir düşünce çerçevesinde buluşacak insanlardan oluşacağını ifade ederken, "Ben de bu oluşumun içindeyim" diye konuştu.

MERAL AKŞENER VE ÜMİT ÖZDAĞ DA VAR
Milletvekili Yusuf Halaçoğlu,farklı bir ortamda ve siyasi yapı, yelpaze içinde çalışmaları sürdürmek gerektiğini, Kuvayi Milliye ruhuyla bu ülkeyi kurtaracak adımlar atma zorunluluğu bulunduğunu vurgularken, MHP’den kendisi gibi ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ gibi isimlerle birlikte yeni parti için çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:

-"Mutabakat sağlandı. Süreç önümüzdeki günlerde resmen başlayacak. Hiçbir isim zikretmem doğru olmaz, görüşmeler yapmamız gerekiyor. Farklı kişilerle, toplumda iyi tanınan, pürüzsüz kişilerden oluşacak bir yapılanma söz konusu olacak. Bize sempati duyan insanlar var. Güneydoğu’da da aşiretler dahil olma üzere katılmayı arzı eden insanlar var. Yani geniş bir yelpaze var. 

NASIL BİR PARTİ OLACAK?
-Parti merkez sağda olacak. Milliyetçi, muhafazakar ama aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sahip çıkan bir anlayış içinde yer alacak. Geniş halk kitlelerinin ‘işte bunlar yapabilir’ dediği bir ekip oluşturacağız. İnce eleyip, sık dokuma mecburiyetimiz var. Yola çıkarken sıkıntılar meydana gelmemesi için.

HEM MİLLİYETÇİ HEM MUHAFAZAKAR
-Yeni parti milliyetçi, muhafazakar olacak. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacak. Nitelikli insanlardan oluşacak. Kayseri’den de değerli arkadaşlarımız bar. Kayseri yapılanmasından önemli rol oynayacaklar. Diğer illerimizde de değerli arkadaşlarımız var. İnsanların ‘tertemiz bir adam, bu olursa iyi olur, işin ehli adam” dediği insanlarla yola çıkacağız."