BIST 9.668
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yusuf Halaçoğlu'dan Süleyman Şah için ağır sözler

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu Süleyman Şah Türrbesi'nin boşaltılmasını "Yarın Hakkari'yi de PKK'ya verebilirler" sözleriyle eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Süleymah Şah Türbesi'nin boşaltılmasına ateş püskürdü. Yusuf Halaçoğlu, "Yarın zor durumda düştüklerinde Hakkari'yi de PKK'ya verebilirler" sözleriyle hükümete yüklendi.

Yusuf Halaçoğlu, Twitter'dan da, "PKK isterse Güneydoğu'yu da şehit olmasın diye onlara mı bırakacağız?" diye sordu.

EDİRNE'DEN FARKI YOK

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Süleyman Şah Türbesi'nin Lozan Antlaşmasıyla Türkiye'ye verildiği anımsatan Yusuf Halaçoğlu, "Uluslararası anlaşmayla verilmiş bir topraktır. Yani ne Hatay'dan ne Hakkari'den ne Ankara'dan ne Edirne'den farkı yoktur. Anadolu'daki herhangi bir toprağınızın terk edilmesi ve IŞİD'e bırakılmasından farklı değildir" dedi.

İSRAİL, ABD OLSA BIRAKIR MIYDI?

Algı operasyonuyla Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılmasının yanlış olduğuna işaret eden Yusuf Halaçoğlu, "Türkiye'nin yerinde İsrail, ABD, Fransa ya da başka bir devlet olsaydı o toprakları bırakır mıydı?" diye sordu.

HAKKARİ NE OLACAK?

Vatan toprağını terk etmenin yenilgi anlamına geldiğini savunan Yusuf Halaçoğlu, "Demek ki Türkiye'yi yönetenler yarın zor duruma düştüklerinde Türkiye'nin anakara topraklarından bir kısmını da birtakım kişelere verebilir. Hakkari'yi PKK'ya teslim edecek anlamına gelir. Oradaki malzemelerinizi alıp geldiğiniz de, hükümet konağını alıp geldiğnizde buyük başarı mı anlamına gelecektir?" dedi.