BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  DÜNYA

Yürüyüş yapan gruba müdahale

Ankara’da bir grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı. Uyarılara rağmen yolu trafiğe kapatan ve taş fırlatan gruba...

Abone ol

Ankara’da bir grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı. Uyarılara rağmen yolu trafiğe kapatan ve taş fırlatan gruba polis, tazyikli suyla müdahale etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla meşaleli bir grup, Çankaya Belediyesi’nin Anıtpark’ta düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Kızılay’dan yürüyüşe geçti. Türk bayrağı taşıyan grup, zaman zaman yolu trafiğe kapattı. Polis, grubu yolu trafiğe kapatmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyen grup, TOMA’lara taş fırlattı. Bunun üzere gruba tazyikli suyla müdahale etti. Müdahaleye kızan gruptan bazı kişiler polisle tartıştı. TOMA’nın geri çekilmesi üzerine grup, yürüyüşe devam etti. Polise taş fırlatan gruptan bazı kişilerin çöpleri yola devirdiği görüldü.
Bu arada, hükümet aleyhine sloganlar atan gruba, bazı vatandaşların evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek, bazı vatandaşlar tencere tava çalarak, sürücülerde korna çalarak destek verdi. Yürüyüşü tamamlayan grup, daha sonra Anıtpark’ta Zafer Bayram’ı etkinliklerine katıldı.
Öte yandan, grubun burada "Suriye-Türkiye kardeştir", "Savaş istemiyoruz", "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde slogan atması dikkat çekti.