BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,62
HABER /  GÜNCEL

Yürüyen Köşk'ün 400 yıllık çınar ağacına bakım yapıldı

YALOVA Belediyesi tarafından Yürüyen Köşk'e adını veren 400 yıllık çınar ağacına bakım yapıldı. Belediye Başkanı Vefa Salman, ağacın üzerindeki mantarların temizlendiğini açıkladı.

Abone ol

Yalova Belediyesince, kentin markası Yürüyen Köşk'e adını veren 400 yıllık çınar ağacına bakım yapıldığı bildirildi. Belediye Başkanı Vefa Salman, yazılı açıklamasında, çınar ağacının bakımının yapılarak üzerindeki mantarların temizlendiğini belirtti. 

Çınar ağacının denize uzayan dalının kırılmaması için çalışma başlatıldığını aktaran Salman, budama ve mantar temizleme işleminin ardından ağacın en uzun dalına alttan destek verileceğini ifade etti. 

Ediz Hun bana uyarıda bulundu...
Salman, bu çınarın sadece Yalova'nın değil, ülkenin adeta göz bebeği olduğuna işaret ederek, "Şu anda burada yapılan çalışmada budaması, daha önce yapılan mantar tedavisinin devamı olan bakımları yapılıyor. Ayrıca daha önce Yürüyen Köşk'ü ziyaret eden değerli sanatçımız ve aynı zamanda duyarlı çevreci Ediz Hun bana bir uyarıda bulunarak, çınarın uzayan dalına destek verilmesi gerektiğini söylemişti. Şayet destek verilmezse o uzayan dalı, gövdenin taşımayacağı duruma geleceğini belirtmişti. Biz de yapılan bu uyarıyı ciddiye alarak gereken girişimleri yapıp, önlemlerimizi bu yönde aldık. Budama ve bakım çalışmalarının bitimiyle uzayan dala alttan destek vererek çınarın daha sağlıklı biçimde olmasını sağlayacağız." dedi.