BIST 8.796
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Yurtta kalan kızlara süpürge sapıyla

Adana'da Yetiştirme Yurdu'nda kalan 15 yaşlarındaki kızlar, yurt müdürünün kendilerini süpürge sapıyla dövdüğünü iddia etti.

Abone ol
Adana’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı ’Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu’nda kalan 15 yaşlarındaki E.M.M. ile Ç.B., bahçede sigara içerken kendilerini yakalayan müdür tarafından süpürge sapı ile dövüldüklerini ileri sürdü. Kız öğrencinin el yazısı ile yazdığı iddialar üzerine Adana Valiliği inceleme yapmak üzere 2 müfettiş görevlendirdi.
 
İddiaya göre 20 Mart’ta E.M.M. ile arkadaşı Ç.B., yurdun bahçesinde sigara içti. Kızları sigara içerken yakalayan yurt müdürü Haydar T., ellerindeki sigarayı attırdıktan sonra E.M.M. ile Ç.B.’yi önce tekme, ardından da süpürge sapı ile dövdü. E.M.M. kendi el yazısı ile Adana Valisi Mustafa Büyük’e mektup yazdı. Vücutlarında oluşan morlukları da cep telefonları ile çekip dilekçeye ekledi.
 
’KORKUMUZDAN ANLATAMIYORUZ’
 
Valiliğe yazdığı dilekçede korkularından sorunları kimseye anlatamadıklarını belirten E.M.M., şunları kaydetti:
 
"Arka bahçede sigara içerken, kurumda kalan arkadaşım Ç.B. ile sohbet ediyorduk. Kurum Müdürümüz Haydar T. yanımıza gelerek ’sigarayı söndür’ dedi ve Ç.B.’ye tekme atıp ardından bana döndü ve sağ ayağıma üç defa aynı yere tekme attı ve bağırdı. Sonra yerdeki süpürge sapını alarak arkadaşım Ç.B.’nin beline vurdu. Sırf bu yüzden evimiz gibi benimsemiyoruz burayı. Kurum müdürümüzün bize sergilediği bu davranışları hak etmiyoruz. Bu sadece bana yapılan bir davranış değil, benzer olaylar yaşayan diğer arkadaşlarım korktukları için kimseye bir şey diyemiyor. Biz bu konudan çok rahatsızız." 
 
MÜFETTİŞLER İNCELİYOR
 
İddialar üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği 2 müfettiş inceleme başlattı. Adana Valisi Mustafa Büyük, müfettişlerin incelemesinin sonucuna göre işlem yapılacağını bildirdi.