BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yurtta kalan 46 öğrenci hastaneye kaldırıldı

RİZE'de üniversite kampüsünun yemekhanesiyle Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle 190 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Rize'de üniversite kampusunun yemekhanesiyle Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin sayısı 190'a çıktı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü 'Acil' koduyla doktor ve hemşireleri hastanelere görev başına çağırdı

Öğrencilere müdahale edilirken,rahatsızlanan başka öğrencilerin de hastaneye gelişi devam ediyor.

 Rize'de üniversite öğrencileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesine başvurmayı sürdürüyor. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Acil koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini hastanelerde görev başına çağırdı. Rize'deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. 

RTEÜ REKTÖRÜ: GIDA ZEHİRLENMESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Karaman, kampus ve yurtta akşam yemeği yiyen öğrencilerin rahatsızlandığını ve hastanelere başvurmayı sürdürdüğünü ve müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

YEMEKTEN NUMUNE ALINDI: 60 öğrencinin hastanelik olduğunu bildirilirken menüdeki çorba, köfte, patates ve makarnadan inceleme için numune alındığı belirtti.

RİZE VALİSİ YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI: Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman hastanelerde tedavi gören öğrencileri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Toplu yemek çıkan yerlerde bu tür olaylar yaşanmaması için her şeye dikkat edildiğini ancak zaman zaman böyle sıkıntılar olabildiğini dile getiren Bektaş, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde 3 bin civarında öğrenci ve personel yemek yiyor. Öğlen pişen yemek akşam da servis ediliyor. Çocuklarla ve doktorlarla görüştük, hastanedeki tabloda bir problem yok. Öğrencilerimizin ailelerine bu haberi söyleyebiliriz, endişelenmesinler. Çocuklarda, bizi endişeye sokacak bir tablo yok çok şükür."

DÜN DE İZMİT'TE 40 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLMUŞTU: Kocaeli'nin İzmit ilçesinde öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle 40 üniversite öğrencisi hastanelik olmuştu.

"İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ VE İZMİT TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ İNCELEME BAŞLATTI" Kocaeli Üniversitesinde Umuttepe Yerleşkesinde bulunan yemekhanede yemek yedikten sonra zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye kaldırılan öğrencin taburcu edildiğini söyleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Olayın duyulmasına müteakiben İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmit Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından su ve yemek numuneleri alınmış olup, laboratuvar sonuçları beklenmektedir. Ayrıca Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafında da mevcut durum hakkında inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucuna göre sorumlular hakkında gerekli işlemler yerine getirilecektir" dedi.

Daha önceki şikayetlerin de soruşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Hülagü, "Daha önce turşudan böcek çıktığı iddiası ile ilgili olarak yapılan araştırmada, böcek olmadığı, çağla sapı olduğu tespit edilmiştir. Üniversitemiz bu tür şikayetlerle ilgili olarak gerekli araştırma ve soruşturmayı yapmakta ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. 2017-2018 Eğitim Öğretim güz döneminde yapılan ve yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yemek memnuniyet anketimizde 'Mükemmel', 'İyi', 'Orta' işaretleyenlerin oranı yüzde 83,65 olarak gerçekleştiği görülmektedir" şeklinde konuştu.