BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  SAĞLIK

Yurtdışından 30 bin doktor alınacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rusya ile yaşanan krizi değerlendirdi, sınırı ihlal edenler için gereğinin yapıldığını söyledi. Müezzinoğlu, Türkiye'deki doktor açığıyla ilgili de eski bir tartışmayı yeniden açtı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin milletin verdiği mesajı aldığını söyleyerek muhalefeti hayali hesaplar peşinde koşmakla suçladı. Türkiye'de 20 bin uzman ve 10 bin pratisyen hekim açığı olduğunu açıklayan Müezzinoğlu, yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açacaklarını söyledi.

Partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Müezzinoğlu, 7 haziran seçimlerinde AK Parti'nin milletin verdiği mesajı aldığını, muhalefetin ise sandıktan çıkan mesajı yanlış anladığını, milleti dert edinmeyen, masa başı hayali hesaplar yapan bir muhalefetin olduğunu anlattı.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyen düşmanlar olduğunu, sorunların milletle yürüyebilen bir muhalefetle aşılabileceğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Rusya ile ilgili kriz var. Arkadaşlar bu millet çok krizler atlattı. Rusya ile ilgili olanı da atlatacaktır. Yeter ki istiklaline, istikbaline. hürriyetine, ülke bütünlüğüne asla leke getirilmesin, biz bu anlamda bedeli ne olursa olsun dik dururuz, mert oluruz ve bu bedelleri de milletimizle beraber aşarız. Dolayısıyla arzu ediyoruz ki sağduyuyla bağlansın. Yaptıkları yanlışları daha büyük yanlışlara götürmesinler. Bizim sınırlarımızı aşan bir uçak uyarıldığı halde, 'ben yine aşarım' dediği an sorun bitmiştir, gereği yapılır ve gereği yapılmıştır. Yarın da gerekse yarın da gereği yapılır.

YURTDIŞINDAN DOKTOR ALIMI

Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. İnşallah onların da yasal düzenlemeleri bitince, birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımızda veya daha üstü tıp eğitimi almış olanları ülkemizde çalıştırmak istiyoruz. Bizim şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var."