BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  GÜNCEL

Yurt sonuçları sorgulama TC ile e devlet üzerinden yurt sonucu

Yurt sonuçları sorgulama sayfası erişime açıldı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği yurt başvuru sonuçları e devlet üzerinden TC şifresi ile sorgulamaya açıldı. KYK tarafından aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlendi. Özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 lira oldu. Peki burs başvuruları ne zaman alınacak?

Abone ol

KYK yurt başvuru sonuçları YURTKUR sorgulama sayfasında öğrencilerin erişime açıldı. e devlet üzerinden başvuru yapan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları 3 gün içinde açıklandı. KYK yurt sonucu sorgulama linki ve 2018-2019 burs ücretleri detayları haberimizde...

Yurtkur'un resmi twitter adresinde Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurularına dair resmi açıklama yapıldı. 3 Eylül'de başlayan başvurular, 10 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladıktan sonra kurumdan resmi açıklama beklendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtların 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacağını söyledi. Kurum, sonuçların hangi saatte açıklanacağına dair resmi açıklamada bulunmadı.

YURTKUR SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS BAŞVURULARI 2018 NE ZAMAN BAŞLAYACAK: Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği başvurular için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Kredi Yurtlar Kurumu, burslara dair başvuru süreçlerinde tüm öğrencileri baz alarak başvurularının yapılacağını önceden açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarının hemen ardından burs başvuruları e-Devlet’te başlıyor. DGS tercih sonuçları en erken ne zaman açıklanır? Tercih başvuruları 14 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercihleri 15-20 gün içerisinde açıklıyor. Burs başvuruları en erken Ekim’in ilk haftası – Ekim’in ikinci haftası başlatması bekleniliyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? ZAM OLACAK MI? RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: KYK yurt ücretleri, zam olacak mı sorusunun cevabını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıkladı. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

KYK ücretleri ne kadar, sorusuna kurum tarafından cevap geldi. Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.