BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72
HABER /  GÜNCEL

Yurt başvuru sonuçları KYK ne zaman-ayın kaçında sonuç açıklanacak?

Yurt başvuru sonuçları ayın kaçında YURTKUR tarafından açıklanacak sorusu şu sıralar öğrencilerin en sıcak gündemi. 10 Eylül'de sona eren başvurular en geç 15 gün içinde yani Eylül ayı bitmeden YURTKUR sonuç sorgulama sayfasında erişime açılacak. KYK yurt başvuru sonuçları TC şifresi ile e-devlet üzerinden ya da YURTKUR sayfasından sorgulanacak.

Abone ol

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce öğrencinin gündeminde. YKS sonuçlarının hemen ardından 3 Eylül'de başlayan KYK yurt başvuruları 10 Eylül pazartesi gecesi saat 23.59'da sına erdi. Şimdi gözler e-devlet üzerinden açıklanacak olan KYK yurt başvuru sonuçlarına çevrildi. KYK yurt başvuru sonuçlarının en geç 15 iş günü içinde YURTKUR sayfasından ya da e-devlet sistemi üzerinden açıklanması bekleniyor. KYK yurt sonuçları açıklandığı an haberimizde olacak. 

KYK yurt başvuru sonuçların ne zaman açıklanacağı kurum tarafından resmi olarak açıklanmıyor. 15-30 gün içerisinde başvurulara dair sonuçlar Yurtkur sorgulama sayfasında açıklanması bekleniliyor.

e-DEVLET BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS BAŞVURULARI 2018 NE ZAMAN BAŞLAYACAK: Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği başvurular için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Kredi Yurtlar Kurumu, burslara dair başvuru süreçlerinde tüm öğrencileri baz alarak başvurularının yapılacağını önceden açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarının hemen ardından burs başvuruları e-Devlet’te başlıyor. DGS tercih sonuçları en erken ne zaman açıklanır? Tercih başvuruları 14 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercihleri 15-20 gün içerisinde açıklıyor. Burs başvuruları en erken Ekim’in ilk haftası – Ekim’in ikinci haftası başlatması bekleniliyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR ZAM GELDİ Mİ: KYK yurt ücretleri, zam olacak mı sorusunun cevabını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıkladı. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

KYK ücretleri ne kadar, sorusuna kurum tarafından cevap geldi. Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

SORUN YAŞAYANLAR DİKKAT: Yaşanılan sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7 gün 24 saat çalışan KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, “444 1961” numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı, “KYK_DESTEK” üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Geçtiğimiz günlerde başlayan KYK yurt başvuruları başladı. KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi ise henüz belli olmadı. Geçtiğimiz başvuru dönemlerinde sonuçlar Eylül ayı içerisinde açıklanmıştı. Bu sene için de yine Eylül ayı içerisinde KYK başvuru sonuçları açıklanması bekleniyor.