BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

Yurt Atayün'ün abisi de açığa alındı

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski Terör Müdürü Yurt Atayün'ün abisi Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün de açığa alındı. Silahına el konuldu.

Abone ol

22 Temmuz operasyonunun ardından tutuklanan eski İstanbul Terör Müdürü Yurt Atayün'ün kendisi gibi Emniyet müdürü olan ağabeyi Anadolu Atayün, operasyonun ardından attığı twitler nedeniyle açığa alındı ve silahına el konuldu.

Cemaat'in polis içerisinde yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklanan Yurt Atayün'ün ağabeyi Emniyet Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün'ün açığa alınmasının ardından silahına da el konuldu.

Mersin'de silahını teslim eden Anadolu Atayün, Twitter'dan "Silahımı ve polis kimliğimi bu saat itibariyle aldılar; açıktayım." notuyla birlikte şu fotoğrafı paylaştı:

İddiaya göre sosyal paylaşım sitelerinden attığı mesajları nedeniyle açığa alın açıklayan Anadolu Atayün, "Bugün de silahım alındı. Bunları kimseye şu ana kadar söylemedim. Hatta kazanmam kesin olmasına rağmen mahkemeye de müracaat etmedim" diye konuştu.

Atayün mesajlarını, "Kadir Gecesinde Yurt Bey gözaltına, Arefe Günü ben açığa alındım. Bayramda benim silahım alındı, Yurt Bey tutuklandı. Sizlere geçmiş olsun" sözleriyle noktaladı.

atayun.jpg