BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'ın müzakere heyetini Varoufakis yönetmeyecek

Yunanistan Başbakanı, AB ve IMF ile kredi görüşmelerini yürüten heyette değişiklik yaptı. Tepki çeken Maliye Bakanı Yanis Varoufakis arka plana itildi. Heyetin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Euclid Tsakalotos olacak.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile kredi görüşmelerini yürüten heyette değişiklik yaptı.

Tepki çeken Maliye Bakanı Yanis Varoufakis arka plana itildi. Heyetin başında artık Dışişleri Bakan Yardımcısı Euclid Tsakalotos olacak.

Başbakan Tsipras'a yakın bir isim olan Tsakalotos'un, Varoufakis'e kıyasla daha uyumlu ve Yunanistan'ın alacaklıları tarafından sevilen bir kişi olduğu biliniyor.

Tsipras'ın kararı, Varoufakis'e müzakerelerde daha az etkin bir rol vermeye yönelik bir hareket olarak görülüyor.

Varoufakis ise ödünsüz ve zaman zaman kavgacı tarzı ile bazı Avrupalı meslektaşlarıını kızdırmıştı.

Kemer sıkma karşıtı bir ekonomist olan Yunanlı bakan, alacaklıların Yunanistan'a dayatmak istediği politikalara sert şekilde karşı çıkıyordu.

İstifası istenmişti

Yanis Varoufakis, son olarak Euro Bölgesi maliye bakanlarının Letonya'nın başkenti Riga'daki toplantısından tecrit edilmiş bir şekilde ve eli boş döndü.

Bundan sonra da, istifa çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Tsipras ve üst düzey yardımcıları ise Pazar günü Varoufakis'e desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Müzakerelerde Varoufakis'in rolünü azaltmak isteyen Euro Bölgesi yetkilileri Tsipras'ın kararını memnuniyetle karşıladı.

Son gelişmeler sonrası Yunanistan borsasında da artış gözlendi.