BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'dan şaşırtan açıklama! Türkiye'yi destekleyeceğiz

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, Avrupalı liderler tarafından gündeme taşınan Türkiye'nin AB'ye "imtiyazlı ortak" olmasına yönelik açıklamalara ilişkin, ''Biz Türkiye'nin Avrupa perspektifini her halükarda destekleyeceğiz" dedi.

Abone ol

Katrougalos, AA muhabirine, Avrupa, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ile mülteci krizi ve sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın bölünmüş bir halde olduğunu belirten Katrougalos, aşırı sağda yükselişin kemer sıkma merkezli neoliberal ekonomi politikaları nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti.

Katrougalos, "Bu politikalar nedeniyle yoksulluk ve orta sınıfın daralması, Avrupa kurumlarına karşı da büyük bir güven sorunu yaratıyor. Yabancı düşmanlığı ve ırkçı bağnazlık, 1930'larda olanların tekrarı gibi. Orta sınıfın çöküşü başkasına nefrete dönüştü. O zaman bunlar Yahudi ve komünistlerdi, şimdi göçmenler ve İslam oldu." dedi.

HER HALÜKARDA DESTEKLEYECEĞİZ: Avrupa'nın varlığını sürdürmesi için daha sosyal ve demokrat olması gerektiğini belirten Katrougalos, "Gelecek Avrupa seçimleri iki kamp arasında gerçekleşecek. Dayanışma, demokrasi ve hoşgörü bir tarafta, Avrupa'yı diğer herkesi dışarıda bırakan bir kale olarak görmek isteyenler diğer tarafta." diye konuştu.

Katrougalos, bazı Avrupalı liderler tarafından gündeme taşınan Türkiye'nin AB'ye "imtiyazlı ortak" olmasına yönelik açıklamalara ilişkin ise "Nasıl bir Avrupa geleceğine sahip olmaya Türkiye karar vermeli. Biz Türkiye'nin Avrupa perspektifini her halükarda destekleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. "Türkiye, İslam dünyasına açılan bir kapı." ifadelerini kullanan Katrougalos, Avrupalı bir Türkiye'nin sadece Yunanistan değil, tüm AB'nin çıkarına olacağını vurguladı.