BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Yunanistan’da kriz çanları çalıyor

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın, yakında oluşacak fon açığını kapatmak için yeni bir yardım paketine ihtiyacı olacağ...

Abone ol

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın, yakında oluşacak fon açığını kapatmak için yeni bir yardım paketine ihtiyacı olacağını söyledi.
Almanya’nın Ahrensburg kentindeki bir seçim kampanyası toplantısında konuşan Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, seçimlere yaklaşık 5 hafta kala, Yunanistan’ın yeni bir yardım paketine daha ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Ancak Schaeuble’ın bu görüşü, mensubu olduğu Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisinin bu konudaki tutumuna ters düşüyor. CDU lideri ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni bir kurtarma paketi hakkında konuşulması için erken olduğunu söylemişti.
Almanya, Avrupa ülkelerine verilen yardım paketlerinde en büyük payı ödeyen ülke konumunda yer alıyor. Almanlar ise bu konudan rahatsızlık duyuyor.

YENİ YARDIM PAKETİ DAHA KÜÇÜK OLACAK
Söz konusu yardım paketinin, Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Birliği tarafından verilen 240 bin Euro’luk son yardım paketinden çok daha küçük olacağı tahmin ediliyor.
IMF geçen ay Yunanistan’ın 2014-2015 yıllarında 11 bin Euro’ya daha ihtiyaç duyacağı tahmininde bulunmuştu.
Yunan Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından basına yapılan açıklamada, yeni yardım paketinin önceki paketlerden daha küçük ve 2014-2016 yılları arasında oluşacağı düşünülen fon açığını kapatma odaklı olacağı ifade edildi.
(İHA)