BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  DÜNYA

Yunanistan ve Avrupa Birliği anlaştı! FLAŞ!

Yunanistan ve Avrupa Birliği kurtarma paketinin 4 ay uzatılması üzerine anlaştı.

Abone ol

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın mali paketiyle ilgili kararı verdi. Buna göre, Yunanistan'a 4 ay süre verildi.

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan gündemi ile Brüksel'de toplandı. Toplantı sonrası çıkan karara göre, ise kurtarma paketinin 4 ay daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu kararla, Çipras hükümeti derin bir soluk aldı.

Euro Bölgesi üyesi ülkelerin maliye bakanları, 10 günde üçüncü kez toplandı. Atina, 6 aylık ek süre için dün başvuruda bulunmuştu. Atina, Brüksel'den alacağı maddi yardımın reform ve tasarruf koşullarına bağlanmasını istemiyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Atina'dan gelen mektupta, "önemli bir çözüm önerisi" sunulmadığını açıklamış, Alman Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jäger ise "Mektubun Euro Bölgesi'nin belirlemiş olduğu kriterlerle alakası yok" ifadesini kullanmıştı.

ÇİPRAS'TAN 'TRUVA ATI' ELEŞTİRİSİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras'la telefonda görüştü.

Atina'da medyaya görüşmeyle ilgili açıklamada bulunan hükümet yetkilileri, Çipras-Merkel görüşmesinde borç krizinin ele alındığını söyledi. Çipras'ın Merkel'e Almanya'nın katı tutumunu eleştirdiği ileri sürüldü.
İddialara göre Alman hükümetinin temsilcileri Yunanistan'ın son girişimini "Truva atı" diye niteledi. Çipras, Alman yetkilinin kullandığı ifadeye tepki gösterdi.

Öte yandan ABD yönetimi borç krizinde uzlaşma çağrısında bulundu. ABD Maliye Bakanlığı'nın üst düzey bir yetkilisi, "Borç krizinde uzlaşmaya varılması Euro ve küresel ekonomi açısından önem taşıyor" dedi.