BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.490,74
HABER /  EKONOMİ

Yunanistan son dakika Çipras pes etti!

Yunanistan'dan gelen son dakika haberlerine göre Yunan Başbakan Aleksis Çipraş, kreditörlerin kurtarma paketini kabul etti.

Abone ol

YUNANİSTAN Başbakanı Aleksis Çipras, hafta sonu kreditörlerin sunduğu kurtarma paketini bir kaç şartla kabul etti.

İngiliz Financial Times gazetesinin ulaştığı ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın Brüksel'e dün gece yazdığı mektupta Atina'nın 'birkaç küçük detay' haricinde talep edilen tüm kemer sıkma şartlarını kabul ettiği ifade ediliyor.

Tsipras'ın mektupta Yunan adalarında KDV indiriminin devam etmesini talep ettiği ve emeklilik yaşının artırılmasının da daha uzun bir zaman dilimine yayılmasını istediği, ancak bunun dışındaki emekli - memur maaşı indirimleri ile KDV tabanının genişletilmesi gibi talepleri kabul ettiği belirtiliyor.

Yunanistan Başbalkanlık sözcüsü Financial Times haberi ile ilgili yorum yapmayacaklarını belirterek, kısa süre içerisinde bir basın açıklamasının yapılacağını söyledi.

Financial Times haberinde "IMF (Uluslararası Para Fonu), Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'na hitaben yazılan iki sayfalık mektupta dün yapılan 29,1 milyar euroluk yeni bir kurtarma paketi talebi detaylandırılıyor" deniyor.

Tsipras mektupta, "Teklifimiz bir bütünlük içerisinde" yorumunu yapıyor ve "Euro Bölgesi'nin teklifini birkaç küçük değişiklikle kabul etmeye hazırız" deniyor.

Şu ana kadar Brüksel cephesinden konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

ÇİPRAS GERİ ADIM ATIYOR

Mektubun detayları basına yansıdıktan sonra Avrupa borsalarında yükselişler kaydedildi. Frankfurt borsasında primler yüzde 2'yi aşarken, Paris borsasında da yüzde 1,50'ye varan yükseliş yaşanıyor.

Yatırımcılar, Çipras'ın mektubunu 'Atina referanduma gitmeden krizi çözmek için geri adım atıyor' şeklinde yorumladı.

Yunanistan'da yapılan son kamuoyu yoklamalarında Pazar günkü 'Kemer sıkmaya evet mi, hayır mı?' referandumunda 'Evet' diyecek olanların oranının yüzde 80'lere çıktığı ifade edilmişti.