BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  DÜNYA

Yunanistan Rus turistlere göz dikti!

Uçak krizinin ardından Türkiye'ye gelen Rus turist sayısında büyük düşüşler yaşanırken Yunanistan bu krizi fırsata çevirmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Yunanistan’ın Moskova Büyükelçisi Danai-Magdalini Kumanaku, Rus turistlerin bu yıl 9 ay tatil yapabilmesi için ülkesinin turizm sezonunu uzatmayı planladığını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre Rus vatandaşlarının mart ayından kasım sonlarına kadar Yunanistan’a gelebileceğini ifade eden Kumanaku, “Girit veya Ege Denizi’nin güneyindeki adalar gibi tüm bu dönem boyunca turistleri kabul edebilecek bölgelerimiz var” dedi.

Verilen vize sayısını artırmak için 3 konsoloslukta personel sayısını artıracaklarını belirten Büyükelçi, “Vize merkezlerinin sayısını yüzde 50 artırmayı planlıyoruz, özellikle taleplerin yoğun olduğu yerlerde” diye konuştu. 

Özel sektörün de bu yönde çalışmalar yaptığını ifade eden Kumanaku, Yunan işadamlarının fiyatları Rus piyasasına uygun seviyede tutmaya çalıştığını kaydetti.

Büyükelçi, “Tüm bu önlemlerin, sezon sonunda yüksek rakamları vermemiz için uygun koşulları yaratacağını düşünüyoruz” dedi.

Kumanaku, Moskova’da düzenlenecek Turizm Fuarı’na Yunanistan Ekonomi, Kalkınma ve Turizm Bakan Yardımcısı Elena Kundara’nın katılacağını da sözlerine ekledi.