BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan bankaları 13 Temmuz'a dek kapalı

Yunanistan hükümeti bankaların 13 Temmuz Pazartesi gününe dek kapalı kalmasını ve bankamatiklerden çekilebilecek günlük miktarın 60 euro ile sınırlı tutulmasına devam edilmesini kararlaştırdı.

Abone ol

Yunanistan hükümeti bankaların Pazartesi gününe dek kapalı kalmasını ve bankamatiklerden çekilebilecek günlük miktarın 60 euro ile sınırlı tutulmasına devam edilmesini kararlaştırdı.

Maliye Bakanlığı dün geç saatlerde bankaların 13 Temmuz'a dek kapalı kalacağını duyurdu. Açıklama, Yunan bankalarının çöküşünü önlemek amacıyla acil likidite desteği veren Avrupa Merkez Bankası'nın mevcut desteğin artırılmayacağını duyurmasını izledi.

Yunanistan bankaları üzerindeki kısıtlamalar, 28 Haziran'da borç görüşmelerinde çıkmaza girilmesi ardından bankalara akın olması üzerine başlatılmıştı.

Başbakan Aleksis Tsipras'ın da, bugün reform planlarını Euro Bölgesi'ne sunması gerekiyor. Euro Grubu krize bir çözüm bulunması için Yunanistan'a Pazar gününe dek süre tanımıştı. Pazar günü AB üyesi 28 ülkenin liderleri bir araya gelecek.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Salı günü, "bunun, Euro bölgesi tarihindeki en kritik an olduğu" uyarısında bulunmuş, Yunanistan'a nihai mühletin verildiğini bildirmişti.

Atina hükümeti temerrüde düşmemek ve euro bölgesinden çıkmamak için üçüncü kurtarma paketini sağlama çabasında.

Yunanistan'ın sonuncu kurtarma paketinin süresi 30 Haziran'da dolmuş ve IMF'ye yapması gereken gereken ödemeyi gerçekleştirememişti.

IMF Başkanı Christine Lagarde dün Washington'da yaptığı konuşmada Yunan ekonomisini kurtarmak için tek yolun borçların yeniden düzenlenmesi ve bir reform programı uygulanması olduğunu yineledi. Lagarde, "Yunanistan ağır bir kriz yaşıyor. Buna ciddi ve hızlı bir şekilde cevap verilmesi gerekir." dedi.

Bu arada Yunanistan hükümeti ülkede yiyecek ve akaryakıt stokları açısından herhangi bir tehlike bulunmadığını bildirdi.