BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  GÜNCEL

Yunan basınından Abdullah Gül yorumu! Aday olursa...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yürütülen adaylık görüşmeleri Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan gazeteleri Abdullah Gül aday olursa ''mutlak bir siyasi derbi olur'' yorumunda bulundu.

Abone ol

Ethnos Gazetesi'nde çıkan yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devrilmesi için Abdullah Gül'ün aday yapılmak istendiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını duyurmasından sonra harekete geçen siyasi partiler, Abdullah Gül'ü aday göstermek için üst üste görüşmeler gerçekleştirdi.

Henüz sonuç çıkmayan görüşme trafiği Yunan basınında da geniş yer buldu.

GÜL'ÜN ÜZERİNE OYNUYORLAR: Ülkede yayın yapan Ethnos Gazetesi'nde, Yorgos Skafidas imzasıyla "Erdoğan'ı devirmek için Gül'ün üzerine oynuyorlar" başlığıyla bir yazı yayınlandı.

"SİYASİ DERBİ OLUR"

Türkiye'de muhalif partilerin ortak aday üzerinde çalışmalar yaptığına dikkat çeken Yunan gazeteci, Abdullah Gül'ün aday olmasını şu sözlerle yorumladı: "Eğer gerçekleşirse mutlak bir siyasi derbi olur: Türkiye’yi yıllarca yan yana yönetmiş olan iki eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanlığına seçilme amacıyla karşı karşıya gelmektedir."

Meral Akşener'den 'Abdullah Gül' sorusuna bomba yanıt!

Bahçeli gerçeği ortaya çıktı! Meğer Abdullah Gül'e teklif etmiş