BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Yunan basını Aslanı yazdı

Galatasaray'ın şamar attığı Panathinaikos'a bir şamar da Yunan basınından geldi. Gazeteler takıma çok ağır yüklendi.

Abone ol

Galatasaray'ın dün akşam, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda, FC Panathinaikos'a karşı deplasmanda aldığı 3-1'lik galibiyet, Yunan basınında geniş yer buldu.

''Türk takımının, Yunan ekibine oranla çok daha kaliteli olduğu ve zaferi hakettiği'' şeklinde değerlendirmelerde bulunan Yunan basını, Panathinaikos'un sahadaki hatalarının saymakla bitmeyeceği, bunu fırsat bilen sarı-kırmızılıların da ''zavallı'' Yunan ekibini ''yerle bir ettiği'' görüşünde birleşti.

GALATASARAY'DAN ŞAMAR

Atina'da yayımlanan günlük spor gazetesi Fos, ''Galatasaray'dan şamar'' başlığını kullandığı haberinde, iki takım arasındaki şüphe duyulamayacak kalite farkının dün gece gözler önüne serildiğini yazdı.

GALATASARAY RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

Çok önemli bir galibiyet alan Galatasaray'ın, Atina'dan ''rüzgar gibi geçtiğini'' kaydeden Fos Gazetesi, sarı-kırmızılıların grubun favorisi olduğunu ve bunu da sergilediği performansla hak ettiğini belirtti.

Panathinaikos'un dün gece ''trajik'' bir görüntü sergilediğini belirten Fos, ''Yeşil Yoncalar için Avrupa yolunun daha da zorlaştığı'' yorumunu yaptı.

YAZIK

''Yazık'' başlığı ile Panatihaikos mağlubiyetini okuyucularına taşıyan Derby Gazetesi, Yeşil Yoncaların, sahada tutkusuz ve şanssız bir oyun sergilediğini, Galatasaray'a karşı ellerini havaya kaldırdıkları gibi, Avrupa'da çok çalışarak büyük puntolar ile yazdıkları isimlerine de gölge düşürdüklerini yazdı.

Takımın DNA'sında bozulma olduğunu kaydeden gazete, ''Panathinaikoslu'' olarak adlandırılmak isteyen bir grup insanın ''Panathinaikos'' adını rezil ettiği yorumunu da gündeme taşıdı.

GALATASARAY'DAN ŞAKA GİBİ 3 GOL

Protahlitis gazetesi, ''Galatasaray'dan şaka gibi 3 gol'' başlıklı haberinde, Panathinaikos'un ancak ağlarında gördüğü 2. golden sonda uyanabildiğini yazdı.

3-1'lik skorun gerek oyuncular düzeyinde gerekse oyun taktiğinde iki takım arasındaki kalitenin göstergesi olduğunu belirten gazete, karşılaşmanın 5. dakikasından itibaren Yeşil-Beyazlılar için kötü başlayan gecenin Türk takımının, ''3 armağan'' ile son bulduğunu kaydetti.

SAVUNMADA KOMİK HATALAR

''Komik'' başlığını kullanan Prasini Gazetesi, ''Savunmada komik hatalar yapan Panathinaikos'un vizyonsuz, plansız ve stratejiden mahrum bir takım olduğunu'' yazdı.

Gazete, dün akşam takım adına statda olanların oyuncular değil taraftarlar olduğu değerlendirmesini yaptığı haberinde, ilk dakikalardan itibaren konsantrasyon eksikliği yaşayan Yeşil-Beyazlı ekibin, kalesinde gördüğü 3 ''ucuz'' golle utanç verici bir mağlubiyetle sahadan ayrıldığını belirtti.

GÖZYAŞARTICI SAVUNMA

''Gözyaşartıcı savunma'' ve ''Ten Cate'in (Panathinaikos Teknik Direktörü Henk Ten Cate) aptallıkları'' başlıkları ile Panathinakios mağlubiyetini okuyucularına aktaran Filathlos Gazetesi, karşılaşmanın oynandığı OAKA Stadı'nın gollerin basitliği açısından ''çocuk bahçesini'' andırdığını yazdı.

Yeşil-Beyazlı ekibin oyunu kaybetme nedeninin savunmadaki eksiklikler ve Galatasaray'ın sahada ''samba'' yapan oyuncusu Elano olduğunu belirten gazete, Yeşil Yoncaların hücum anlamında ise ellerinden geleni yaptıkları değerlendirmesinde bulundu.

Gazete, Panathinaikos'un kalesinde daha ''bilge'' bir kaleci olması gerektiğini savunduğunu haberinde, artık bu sorun ile yüzleşmenin zamanının geldiğini yazdı.

PUSULASIZ PANATHİNAİKOS

''Pusulasız Panathinaikos'' başlığını kullanan Sprotday Gazetesi, dün akşam bir değil yüzbir hata yapıldığını, takımın Ten Cate ile kalkınmış olduğuna dair hiç bir örneğe rastlanmadığını kaydetti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında görülen birkaç yapıcı hareketin ise takım değil oyuncu düzeyinde olduğunu yazan gazete, Galatasaray'ın Panathinaikos'un hatalarını kullanarak ''efelenen'' elit oyunculara sahip olduğunu belirtti.

ŞAMAR LİGİ

Gol News Gazetesi ise ''Şamar ligi'' başlıklı haberinde, Panathinaikos'un oynadığı 5 maçın 4'ünü kaybettiğini ve Avrupa'da bugüne kadar izlediği kalite çizgisinin altında seyrettiğini yazdı. Gazete, Panathinaikos'un çok sayıda kişisel yanlış ve trajik orta saha görüntüsü ile kalite bakımından üstün olan Galatasaray'a boyun eğdiği yorumunda da bulundu.

Öte yandan, Edra Gazetesi de, ''Ten Cate işi şanssızlığa bağladı'' başlıklı haberinde, Hollandalı teknik adamın, çok önemli bir oyunda, oyuncularına işin temelini dahi öğretmemiş olduğunun görüldüğünü yazdı.

Bu arada Atina'da yayımlanan diğer günlük gazeteler de spor eklerinde karşılaşmaya yer verdiler.

Ta Nea gazetesi, ''Kendimize güvenimizi kaybetmemeliyiz'' başlıklı haberinde, Ten Cate'in karşılaşma sonrasında yaptığı basın toplantısında kullandığı, ''Kaleciyi suçlayamayız. Eğer bir yenilgi varsa bu hepimizin sorumluluğudur'' ifadesine yer verdi.

GALATASARAY PARTİ YAPTI

''Galatasaray parti yaptı'' başlıklı haberinde Ethnos Gazetesi, Yeşil Yoncaların bir Avrupa karşılaşmasında daha, başı sonu olmayan bir oyun sergilediğini yazdı.

''Karşı takıma gol, taraftarlarına acı ikram etti'' başlığını kullanan Apoyevmatini Gazetesine, Elefterotipiya Gazetesi de ''Yine iyi'' başlıklı haberiyle eşlik etti.

Elefterotipiya, ''trajik'' bir görüntü sergileyen Panathinaikos'un sahadan kalesinde sadece 3 gol görerek ve bu şekilde daha kötü bir sonuçtan kurtulmuş olarak ayrıldığını yazdı.

GALATASARAY'A ARMAĞAN GALİBİYET

Diğer yandan Kathimerini Gazetesi, ''Panathinaikos'dan Galatasaray'a armağan galibiyet'' başlığını kullanırken, To Vima gazetesi, ''OAKA'da Türk tacizi'' başlığı ile karşılaşmayı okucularına aktardı.

To Vima, Galatasaray'ın zaferi hakettiği değerlendirmesinde de bulundu.