BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yumruklu saldırıya 4.5 yıl tepkisi

İsmail Çelik hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına ilk tepki, Çelik'in avukatı Serkan Karaduman'dan geldi.

Abone ol

Samsun'da kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı olayıyla ilgili tutuklanan İsmail Çelik hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına ilk tepki, Çelik'in avukatı Serkan Karaduman'dan geldi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İsmail Çelik hakkında 1 yıldan 4.5 yıla kadar, Ahmet Türk'ün içinde bulunduğu araca taş attığı iddia edilen Uğur Ç. hakkında ise 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkemenin dün iddianameyi kabul etmesinin ardından İsmail Çelik'in avukatı Serkan Karuduman, bugün olayın meydana geldiği Samsun Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Savcılık iddianamesinin siyasi bir karar olduğunu iddia eden avukat Karaduman, "Benim müvekkilim İsmail Çelik, basit bir kasten yaralama suçu işlemiştir. Ceza Kanunu'nda bu suçun karşılığı bellidir. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86 ve 87. maddeleri gereği işlenen suçun karşılığı zaten ancak bu kadar olur. Bağımsız olduğunu düşündüğümüz Türk yargısı da gerekli soruşturmanın ardından bu sonuca varmıştır. Bu ülkede bu davayı açan savcılarımız gibi Apo'nun kalemini kıran hakimlerimiz de var. Biz bu davanın siyasallaştığını, hatta siyasi bir dava olduğunu düşünüyoruz. Eğer gerçekten hukuk uygulansaydı İsmail dışarıda, Ahmet, Osman, Selahattin ve Sırrı içeride olurdu. En azından bu kişiler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanırdı ve haklarında terör örgütünü övme suçlarından dava açılırdı. Ahmet Türk, Muş'un Bulanık ilçesindeki molotof kokteyli atarak dükkan yakan, insanların canına kasteden örgüt sempatizanlarıyla ilgili 'Demokratik haklarını kullandılar' demektedir. Yani bu vatanda Apo'nun resmini taşımak, asker, polis öldürmek, insanları yakmak, devlete kurşun
sıkmak demokratik tepki olurken, bunlara yapanlara tepki göstermek terör eylemi. Bu tepkiyi gösterenler terörist olarak telakki ediliyor. Bence sadece İsmail'i değil, bu ülkede PKK ile mücadele etmiş herkesi terörist diye yargılayın. O halde PKK'yı savunmak demokratik tepkiyse, savunanlara da kurşun atmak bu vatanın evladının en doğal hakkıdır. Madem ki bu davanın siyasi olduğu aşikardır. O zaman herkes şunu bilsin ki, bu vatanda milyonlarca Hasan Tahsin vardır" dedi.