BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  GÜNCEL

Yumruk atan saldırgan tutuklandı!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan Şahin Şimşek tutuklandı.

Abone ol

Kayseri'deki şehit cenazesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atarak burnunu kıran Şahin Şimşek, tutuklandı. Şimşek polisteki ilk ifadesinde, şehidin annesinin törende bayılmasından çok etkilendiğini belirterek, "Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilemiyorum" dedi.

Sağlık kontrolünün ardından polis yeleği ve polis şapkasıyla kamufle edilen ve kelepçe takılan Şahin Şimşek, nöbetçi mahkemede ifadesinin ardından tutuklandı.

Adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin Şimşek'in annesi Ayşe Öz, olayı televizyondan duyduğunu belirterek, "Bakan oğlumu affetsin. Bile bile yapmamıştır. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz" diye konuştu.

Şimşek'in teyzesi Şengül Coşkun ise, yeğeninin herkes kadar milliyetçi olduğunu vurgulayarak, "Milliyetçiydi, milliyetçiliğini yaptı. Şehit cenazesinde duygularına hakim olamadı" dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili iki müfettiş görevlendirdi.

"BENİ KİMSE YÖNLENDİRMEDİ"

Şahin Şimşek emniyette polise verdiği ilk ifadesinde, Kayserili olan Bakan Taner Yıldız'a memleketinde yumruklu saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği, kendisini bu konuda yönlendiren kimsenin bulunmadığını söyledi.

Saldırgana destek mesajlarıSanal ortamdan ise saldırgana destek mesajları geliyor. 68 genç tarafından 'Şahin Şimşek Severleri Grubu' ve 259 kullanıcının katıldığı 'Helal Sana Şahin' internet grupları kuruldu.

Mesajlarda şöyle deniliyor: "Kendisi daha çok küçükken yetim kalmış ülkücü bir gencimiz, hayatı sıkıntılarla geçmiş yalnız bir adam. En iyi yaptığı işlerden biri boks sporu ve öğretmenlik. Haksızlığa gençken de dayanamaz karşı çıkardı. Onun için kavga etmek, dayak yemek önemli değildi. Onun için önemli olan haksızlığa karşı koymak direnmekti."Şehitlikte Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın toprağa verilmesinden çok etkilendiğini belirten Şahin Şimşek, şehidin annesi Tülay Çetinkaya'nın tören sırasında bayılmasının üzüntüsünü artırdığını belirti. Bu öfkeyle fiili harekette bulunduğunu kaydeden Şahin Şimşek, "Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

"ÇOK SERT BİR ÖĞRETMEN..."

Beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in görev yaptığı ve şehitliğe 200 metre uzaklıktaki Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde, içinde 3 kum torbası da bulunan odası da polislerin aramasının ardından kilitlendi. Okul yöneticileri Şahin Şimşek'in 3 yıl önce bir sorşturma sonucunda tayinle geldiğini söyledi.

Şahin Şimşek'in okulda yaklaşık 200 kadar ögretmenden biri olduğunu söyleyen bir okul yöneticisi, "Yüksek sesle konuşan, agresif yapıda. dolduruşa hemen gelen, saman alevi gibi parlayan birisi. Dün sabah 07.30'da ögrencilere İstiklal Marşını söyletti. Zaten ögrenciler İstiklal Marşını iyi okumadığı zaman dört beş kez tekrarlattığı olurdu. Bu konuda aşırı hassasiyeti vardı. Şahin hoca, dün sabah 4 derse girdi. Öğleden sonra derse girmeyip, üzerindeki spor kıyafeti ve boynunda düdüğüyle şehitliğe gitmiş. Olayı duyunca hem sayın bakan için, hem kendi için, hem de okulumuzun böyle bir olaya adının karışmasından dolayı üzüntü duyduk" dedi.

Okuldaki öğretmenlerden biri de "Şahin öğretmenin, eczanelerden zaman zaman epilepsi (sara) için kullanılan ilaç aldığını duymuştuk" iddiasında bulundu. Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de öğretmenleri Şahin Şimşek'in, İstiklal Marşının iyi söylenmediği zaman tekrarlattığını belirterek, "Çok sert bir öğretmendi. Kendisinden korkardık" diye konuştu.

MİLLİ DEĞİL BOKSÖR

Şahin Şimşek'in ilk anda söylendiği gibi milli değil, amatör boksör olduğu ortaya çıktı. Boks Federasyonu eski İl Temsilcisi Faruk Hasetçi, saldırganın milli formayı hiç giymediğini ve dengesiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Faruk Hasetçi, "Bu arkadaş 1989'lu yıllarda milli takım antrenörü ve Kayseri bölgesi boks sorumlusu Mustafa Ünal zamanında bir kaç maça çıktı. Ancak, başarılı olamayınca, üzerinde durulmadı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Spor Akademisi'nde okuyup, boks branşından öğretmen olarak mezun oldu. Kayseri'ye gelince, boks çalışmalarının içinde olmak istedi. Ancak, durumu nedeniyle sıcak bakmadık. Onun öğretmenlik yaptığı Endüstri Meslek Lisesi'nde benim kum torbalarım vardı. Kendisi sorunlu olduğu için torbalarımı alıp götürdüm. Beni Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne, Boks Federasyonuna şikayet etti" dedi.

AK PARTİ'DEN KINAMA

AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Aykut İltekin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan saldırıya sert tepki göstererek, "Bu saldırıyı lanetle kınıyoruz, böyle bir provokatif eylemi yapabilmek için hastalıklı bir beyin yapısına sahip olmak gerekir. Bu saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında elimizde bilgiler var ama emniyet teşkilatı mutlaka daha detaylı bir açıklama yapacaktır" diye konuştu.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de saldırıyı kınadı. Bilici, "Bu, hiç olmaması gereken bir olay. Biz Kayserili olarak vatanamızı, milletimizi, devletimizi seven insanlarız. Bu çirkin saldırıyı yapan kişi ise Kayserililiği ve Kayseri'yi temsil etmiyor" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Kayseri'de dün
yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin olarak, ''Hiçbir haklı fikir, doğru fikir, tabanı olan fikir silahla, kaba kuvvetle, yumrukla sindirilemez'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da, saldırganın eğitim camiasından çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.