BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'daki saldırıda flaş gelişme

Yüksekova'da 3 askerin şehit düştüğü saldırıyla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Türkiye'nin yüreğini dağlayan Yüksekova'daki saldırıyla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı. Şehit düşen üç askerden Şehit Yunus Yılmaz'ın cenazesi memleketi Bingöl'de Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz'ın şehit olmadan önce annesine telefon alıp gönderdiği ortaya çıktı.
 
Hakkari'nin Yüksekoca ilçesi Cengiz Topel Caddesi’nde dün saat 16.00 sıralarında Uzman Çavuş Ramazan Gülle, jandarma er Ramazan Köse ve jandarma er Yunus Yılmaz’ı şehit eden kişilerin yakalanması için polis geniş çaplı soruşturma başlattı.
 
Yapılan çalışmalar sonucu dün gece Yeşildere Mahallesi’nde seyir halinde bulunan bir otomobil durdurularak arama yapıldı. Kimlik kontrollerinin ardından, otomobilde bulunan M.K., E.K., İ.B. gözaltına alındı.
 
Bu sabaha karşı Yeşildere ve Güngür mahallelerinde belirlenen bazı evlere yapılan baskınlarda ise şüpheliler M.A.A., O.B. ve B.A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 6 kişinin sorguları sürüyor.
 
KÜRTÇE AĞITLARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
Şehit olan 3 askerden jandarma er 20 yaşındaki Yunus Yılmaz, memleketi Bingöl’ün Karlıova İlçesi Dörtyol Köyü’nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Yılmaz’ın cenazesi Van’da yapılan törenin ardından helikopterle memleketi Bingöl’ün Karlıova İlçesi’ne getirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı’na inen helikopterden alınan şehit Yılmaz’ın cenazesi, uzun araç konvoylarıyla birlikte ilçeye 12 kilometre mesafedeki Dörtyol Köyü’ne götürüldü. Evlere Türk bayrağı asılan köyde köylüler, şehidi gözyaşları arasında karşıladı.
 
BİN KİŞİ KATILDI
 
Şehit Yunus Yılmaz’ın cenazesi köy mezarlığına götürülerek burada cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin ile şehidin ailesi ve yaklaşık bin kişi katıldı. Tören sırasında şehidin babası Saim Yılmaz, baygınlık geçirdi. Baba Yılmaz’a köyde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin annesi Aysel Yılmaz ile 4 kardeşi sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirildi. Yakınları sık sık Yılmaz’ın tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp, gözyaşları dökerken tabutun başından güçlükle ayırıldılar.
 
ANNESİNE CEP TELEFONU ALIP ÖNDERMİŞ
 
Şehit Yunus Yılmaz’ın çarşıya çıktığı Yüksekova’da, saldırıya uğramadan önce gittiği bir işyerinden annesine cep telefonu aldığı ortaya çıktı. Yılmaz’ın cep telefonu aldıktan sonra babası Saim Yılmaz’ı arayarak, "Anneme cep telefonu aldım. Onu kargo ile gönderdim" dediği belirtildi. Bunun üzerine baba Yılmaz’ın da, "Paran yoktu neden aldın" dediği kaydedildi.
 
BAKAN YILMAZ: KURŞUNLAR ÜLKENİN GELECEĞİNE SIKILDI
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada büyük acı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:"Bu kardeşler şehit oldukları andan itibaren en yüksek mertebeye ulaşmıştır. Hepimizin ortak değerleri haline geliyor. Artık Yunus sadece anne babasının evladı değil hepimizin evladıdır. Onun anne, babası hepimizin anne babasıdır.  Dün Hakkari Yüksekova’da insanlığı üç defa katlettiler. Bu kurşunlar arkadaşlarımıza sıkıldı ama aynı zamanda bu millete, bu vatana ve bu ülkenin geleceğine sıkılmıştır.Şehit Yılmaz’ın cenazesi törenin ardından köy mezarlığında gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.