BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da TIR dolusu silah ve mühimmat

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda şimdiye kadar bir TIR'ı dolduracak kadar silah ve mühimmat ele geçirildi

Abone ol

Güvenlik güçlerince Yüksekova'da gerçekleştirilen operasyonda bugüne kadar terör örgütü PKK'lı teröristlere ait bir tırı dolduracak kadar mühimmat bulundu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve önceki gün tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca, ilçenin Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeni, Yeşildere, Dize, Esentepe, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde 39 gün boyunca kararlılıkla sürdürülen operasyonda, çoğunluğu örgütün dağ kadrosundan 200'e yakın terörist etkisiz hale getirildi.

TONLARCA PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçleri, operasyon öncesi, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan terör mağduru vatandaşların evlerine tünel açıp, barikatlar kurarak buraları adeta kullanılamaz hale getiren terör örgütü mensuplarının hain tuzaklarına düşmedi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından yol ve binalar ile evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kolon, kiriş ve harekete duyarlı lambalarına yerleştirilen 285 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Güvenlik birimleri, operasyonun sürdüğü bu mahallelerde etkisiz hale getirdiği tonlarca patlayıcının yanında 136 çukuru kapatarak, çoğu tuzaklanmış 216 barikatı da kaldırdı.

TIR DOLUSU MÜHİMMAT

Operasyon sırasında etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları yerler ile teslim olanların verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen aramalarda, terör örgütünün güvenlik güçleri ile masum halka "zarar vermek" için nasıl bir mühimmat yığınağı yaptığı ve ağır silahlar kullandığı da ortaya çıktı.

Şimdiye kadar yapılan aramalarda, farklı özelliklere sahip iki havan, doçka uçaksavar silahı, 11 roketatar, 9 keskin nişancı tüfeği, 11 bixi makineli tüfek, 151 kalaşnikof, 3 M-16 ve 385 av tüfeği, 47 tabanca, 650 şarjör ve bu silahlara ait 58 bin 49 mermi ele geçirildi. 

Aramaların gerçekleştirildiği yerlerde 47 telsiz, 131 hücum yeleği, 95 kamuflaj, 81 gaz maskesi, 5 tüfek dürbünü, örgütsel dokümanlar, tıbbi, yaşam ve inşaat malzemeleri bulan güvenlik güçleri, aynı noktalardaki yüzlerce el bombası, havan ve roketatar mühimmatını da imha etti.